Pancar najboljši v jugo zahodni coni

Fernao Joanes na Portugalskem je bil prizorišče zadnje dirke mladinskega evropskega prvenstva v motokrosu razredov EMX 65 in EMX 85 za jugo-zahodno cono.

Kot edini slovenski voznik je na dirki nastopil Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in se na koncu veselil drugega mesta tako dirki, v skupnem setševku pa je premagal vso konkurenco.

Pancar je v prvi vožnji premagal vse tekmece, še najbolj sta se mu približala Francoz Charlier in Italijan Zanotti. V drugi vožnji je moral Pancar priznati premoč Francozu, ki je z zmago v tej vožnji osvojil prvo mesto na sami dirki in sicer z enakim seštevkom točk kot Pancar, a boljšo uvrstitvijo v drugi vožnji. Enako število točk pa sta imela oba voznika tudi v skupnem seštevku, kjer pa je na koncu prvo mesto osvojil Pancar in sicer so odločale boljše uvrstitve.

Oba voznika čaka sredi julija nastop na finalu evropskega prvenstva, kjer bo nastopila najboljša deseterica izmed vseh štirih con. Dirka bo 13. julija na Finskem.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji