Tim Gajser prikazal svoje mojstrstvo na stezi Škedenj

Po odpovedi dirke zaradi preobilnih padavin, ki bi morala biti na dan državnosti je organizatorjem tokrat zagodlo močno sonce, ki je stezo pod viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah izdatno izsušilo. Kljub zoprnem prahu na stezi so naši najboljši motokrosisti pripravili odlične dirke. Zmaga v prestižnem razredu MX Open je šla v roke izjemnemu Timu Gajserju.

Ob odsotnosti Klemena Gerčarja, ki še okreva po poškodbi gležnja, ki jo je staknil na zadnji dirki za svetovno prvenstvo v Nemčiji, je imel Tim, ki sodi med najhitrejše dirkače na svetu, lažje delo kot sicer. V obeh vožnjah je zmagal z veliko prednostjo pred tekmeci. Drugo mesto je z lepimi predstavami zanesljivo osvojil Toni Mulec, tretje pa je šlo v roke Borutu Koščaku, ki je izkoristil tehnične težave Thea Urbasa. Theo je letos na tej stezi že drugič moral prepustiti dobro uvrstitev zaradi tehnične okvare in se zadovoljiti s četrtim mestom.

V kategoriji 125 oziroma MX2 je z dvojno zmago slavil hrvaški motokrosist Luka Križnik, no točke za prva mesta pa so si razdelili najhitrejši trije Slovenci. Aljoša Molnar, ki je v drugo tudi padel, a kljub vsemu posegel najvišje v domačem prvenstvu, drugo mesto je zasedel Anej Doplihar in tretje Luka Kutnar.

Med vsemi, ki vozijo na 125 kubičnih dvotaktnikih je svoj zmagovalni niz nadaljeval Jan Pancar, ki je sicer ravno pred dobrim tednom postal zmagovalec južno zahodne evropske cone v razredu do 85 kubičnim centimetrov in se tako kvalificiral v finale evropskega prvenstva, ki bo 13. julija na Finskem. Drugo in tretje mesto sta si z zanesljivimi vožnjami zagotovila Miha Bubnič in Anej Braniselj.

Ob odsotnosti poškodovanega Luke Mileca se zdi kot, da ne more nihče ustaviti Maksa Mausserja v kategoriji do 85 kubičnih centimetrov, ki se je odlično privadil večjih motociklov. Še najbolj ga ogroža Staša Braniselj, ki pa je z dvojnim drugim mestom morala priznati premoč Maksu kljub njenim odličnim štartom. Matevž Robek je z dvema tretjima mestoma stopil na tretjo stopničko.

Juniorji, ki vozijo na 65 kubičnih dirkalnikih so si lepo porazdelili prva tri mesta. Gašper Polajžer je dvakrat zmagal, dvakrat drugo mesto je šlo v roke Galu Zupančiču in dvakrat tretje Galu Hauptmanu.

Med najmlajšimi, torej juniorji na 50 kubičnih dirkalnikih je bila zopet najhitrejša hrvaška tekmovalka Mia Ribić, stopničke sta osvojila še Jaka Peklaj in Žiga Grebenc, ki je za točko ugnal Madžara Botonda Hateiera.

Pri veteranih je bilo vse po starem, če smo malce hudomušni. Med mlajšimi je ponovno zmagal Bogomir Gajser, oče in trener našega zvezdnika Tima Gajserja. Z enakim izkupičkom točk sta si drugo in tretje mesto razdelila Andrej Rus in Igor Pancar. Med najstarejšimi svoj primat še naprej dokazuje Alojzij Fortuna, drugo mesto je osvojil Stane Pečjak in tretje Franko Erzetič.
Organizatorji, AMD Slovenske Konjice se želijo še posebno zahvaliti sponzorjem, ki so dirko omogočili in prispevali nagrade za najboljše: Unior, Eurospin, Grah Automotive, Avtovid in Oplast.

Za vse tekmovalce, seveda z izjemo tistih ki tekmujejo na svetovnih ali evropskih prvenstvih, bo sedaj čas počitnic. Sezona se bo namreč nadaljevala zadnjo avgustovsko nedeljo, 31.8. na peti dirki za državno prvenstvo v Šentvidu pri Stični.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji