Gajser znova na zmagovalnem odru

V Uddevali na Švedskem se je nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu in znova je za veselje slovenskih ljubiteljev motošporta poskrbel Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team).

Gajser je že v prvi vožnji nakazal, da se bo znova potegoval za uvrstitev na zmagovalne stopničke, saj je po malce slabšem začetku, v uvodnem delu dirke je bil na petem mestu, v cilju zaostal le za Nizozemcem Herlingsom, ki je zadnja leta nepremagljiv v razredu MX2. Drugi nastop je Gajser pričel na sedmem mestu, a v tem nastopu je do konca dirke uspel pridobiti le eno mesto. Vseeno je to zadostovalo, da je skupno na dirki osvojil tretje mesto in s tem tretje letošnje stopničke. V skupnem seštevku, v katerem zanesljivo vodi Herlings, je Gajser zadržal šesto mesto, zaostanek za vozniki tik pred njim pa malenkostno zmanjšal.

Zelo optimistično je nastop na Švedski dirki v kategoriji MX GP pričakoval Klemen Gerčar (AMD Brežice). Po petkovih težavah z boleznijo je še dodatno spodbudo Klemen dobil na jutranjem ogrevanju pred dirko, saj je dosegel deseti čas. V prvi vožnji tega ni uspel ponoviti, saj po slabem štartu ni ujel pravega ritma in se ni uspel prebiti med dobitnike točk, v cilj je zapeljal na 25. mestu. Precej bolje je pričel svoj drugi nastop, v prvih krogih je bil namreč na 13. mestu. Kasneje mu je zmanjkalo moči, kar je bilo najverjetneje posledica bolezni, tako da je izgubil nekaj mest, a vseeno uspel priti do cilja kot 18. S tem je osvojil nove tri točke in v skupnem seštevku, v katerem vodi zmagovalec Švedske preizkušnje Italijan Cairoli, je na 26. mestu.

Za naslov zmagovalca svetovnega pokala so se na Švedskem potegovali tudi veterani in med nastopajočimi je bil Timov oče Bogomir. V prvi vožnji je osvojil 14, v drugi pa 24. mesto, kar je pomenilo skupaj 17. mesto med 44 udeleženci tekme. Zmagal je Čeh Martin Žerava.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva razredov MX GP in MX2 bo že čez teden dni na Finskem, kjer bo potekala tudi finalna dirka evropskega prvenstva za mladince. Gajserju in Gerčarju se bo tako pridružil še mladi Jan Pancar, zmagovalec jugo-zahodne evropske cone.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji