Wolfgang Srb je novi predsednik FIM Europe

V Krakovu na Poljskem je potekal kongres evropske motociklistične zveze FIM Europe. Glavna tema je bila izvolitev novega predsednika, za kar sta kandidirala Wolfgang Glas iz Nemčije in Wolfgang Srb iz Avstrije.

Z veliko večino 63:12 je bil za novega predsednika izvoljen Srb. Poleg predsednika, je bilo izvoljenih tudi osem podpredsednikov, Izvoljeni so bili Nina Birjukova (Latvija), Jean-Marc Desnues (Francija), Martin De Graaff (Nizozemska), Juhani Halme (Finska), Silvio Manicardi (Italija), Michal Sikora (Poljska), Jan Štoviček (Češka) in Michel Turk (Luksemburg).

Po izvolitvi je novi predsednik, ki je bil do sedaj direktor panog motokros in supermoto pri svetovni motociklistični zvezi FIM, povedal, da bo njegov primarni cilj okrepiti položaj FIM Evropa znotraj FIM družine. »FIM Evropa ni le največja kontinentalna zveza po številu zvez, temveč ima tudi največ dirkačev, licenc in organizatorjev dirk svetovnega prvenstva. Zato obstaja nujna potreba po večji finančni podpori FIM za evropske projekte. V Evropi obstaja veliko idej in zato smo zagotovo upravičeni do večjega deleža subvencij, pri čemer je treba upoštevati, da smo največja in najbolj aktivna kontinentalna zveza.

Med svoje cilje si je zadal tudi razvoj in rast športa v vseh disciplinah, v tesnem sodelovanju z FIM, zvezami in promotorji, še posebej za mlade voznike. »Zelo dober primer je evropsko motokros prvenstvo, ki se organizira skupaj z motokros svetovnem prvenstvu na istem kraju in na isti vikend« pravi Srb. »Potrebujemo več kampov za urjenje dirkačev in tudi trenerjev. Najti je potrebno rešitev za evropsko prvenstvo v cestno hitrostnem dirkanju. Drugo pomembno področje delovanja je motoristični turizem« še dodaja Srb in nadaljuje »Moramo postati bolj privlačni za vse te dirkače. Delati je potrebno na sodelovanju z FIM in drugimi kontinentalnimi zvezami. Z drugimi besedami, FIM Evropa mora biti bolj aktivna in močnejša, obenem pa mora biti vodstvo učinkovito. Moramo prisluhniti potrebam naših zvez in jim pomagati kolikor se le da«.

Wolfgang Srb bo kot predsednik FIM Evrope predstavljal 47 Evropski motociklističnih zvez. »Nisem tukaj, da bi izpolnjeval svoje osebne ambicije, temveč zato, da poslušam potrebe nacionalnih zvez in njihova sporočila in želje prenesem pravim ljudem« je še dodal Srb takoj po svoji izvolitvi.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji