Gajser ponovno na stopničkah, Pancar navdušujoče

Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) je tudi na dirki svetovnega motokros prvenstva na Finskem dokazal, da postaja vse resnejši izzivalec Nizozemca Jeffreya Herlingsa, kralja razreda MX2 v zadnjih letih.

Gajser je kvalifikacijski nastop zaključil na zanj skromnem 14. mestu, a že v prvi tekmovalni vožnji znova navdušil. V cilj je sicer zapeljal na petem mestu, a sta bila dva tekmeca zaradi neupoštevanja pravil naknadno kaznovana in Gajser je bil po prvem polčasu na tretjem mestu. Še bolje je Gajser pričel svoj drugi nastop, v katerem je po treh krogih že prevzel drugo mesto in ga zadržal vse do konca. Z enakim seštevkom točk kot Francoz Tixier, a boljšo drugo vožnjo, se je tako Gajser znova lahko veselil skupnega drugega mesta na dirki. V skupnem seštevku pa je napredoval na peto mesto, zaostanek za tretjim mestom pa je znižal na 26. točk. Zanesljivo vodilni je Herlings, ki lahko že na naslednji dirki konec julija na Češkem osvoji nov naslov svetovnega prvaka.

V razredu MXGP se je z podlago iz mivke neuspešno spopadal Klemen Gerčar (AMD Brežice). Po spodbudnem nastopu v kvalifikacijah in osvojenem 18. mestu, sta bili obe dirki taki, kateri bi si Klemen želel čimprej pozabiti. V prvi vožnji je sicer osvojil eno točko, v drugi pa je bil 21. Več upov polaga na naslednji nastop, ki bo na Češkem, na podlagi, ki mu precej bolj ustreza.

Poleg Gajserja in Gerčarja, ki sta stalnica na letošnjih dirkah svetovnega prvenstva, je dober nastop na Finskem pričakoval tudi mladi up Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), ki se je potegoval za dober dosežek v finalu evropskega prvenstva v razredu EMX 85. Zaradi omejenega treninga, na voljo so imeli le 25 minut, Pancar ni uspel dodobra spoznati podlage iz mivke, tako da je kvalifikacije zaključil kot 17. A že v prvi vožnji je dokazal, da ni kar tako postal zmagovalec močne jugo-zahodne cone. Hitro je napredoval do šestega mesta, na katerem je prvi nastop tudi zaključil. Še bolje je pričel svoj drugi nastop in bil večji del na petem mestu. Žal pa je štiri kroge pred koncem prišlo do tehnične okvare motorja in z dobro uvrstitvijo ni bilo nič. Navkljub odstopu v drugi vožnji je Pancar osvojil skupno 12. mesto med 32 finalisti.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji