Mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu

Mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu je letošnje leto potekalo 9. in 10. avgusta v Belgijskem Lierneuxu. Tekmovanja se je udeležilo 9 slovenskih tekmovalcev. Nekateri izmed njih so prispeli v Belgijo predčasno ter v torek in sredo opravili pripravljalni trening na bližnji progi. Dirkaški vikend je spremljalo slabo vreme, ki je še dodatno otežilo že tako izredno zahtevno progo.

V kategoriji najmlajših (65 ccm) sta tekmovala Gašper Polajžar in Gal Zupančič. Polajžar je na kalifikacijah zasedel 26.mesto, Zupančič pa 35. Oba sta se tako uvrstila v t.i. last chance race, s katere v veliki finale napredujejo le prvi štirje. Pogumno sta se borila in Polajžar je osvojil v tej dirki 17., Zupančič pa 32. mesto.

V kategoriji 85 ccm so se za uvrstitev v finale potegovali Staša Braniselj, Jan Pancar, Maks Mausser ter Luka Milec. V kvalifikacijski skupini A si je nastop v finalni tekmi s 15. mestom priboril Luka Milec, Staša in Maks pa sta nadaljevala boj v last chance race, v kateri sta končala na odličnem 10.(Maks) in 34.(Staša) mestu. V kvalifikacijski skupini B se je v finale s 15. mestom uvrstil Jan Pancar.

Milec in Pancar sta prvo finalno dirko v nedeljo odlično odpeljala in se oba uvrstila v prvo polovico. Pancar je osvojil 15, Milec pa 19. mesto. Tudi drugo dirko sta oba začela z odličnim startom, žal pa sta v prvem krogu oba padla. Nadaljeval je le Milec, ki je na koncu dosegel 28.mesto. Pancar zaradi poškodovanega motorja dirke ni nadaljeval. V skupnem seštevku je Pancar osvojil 21. mesto, Milec pa 26.

V kategoriji 125 ccm so svoje znanje pokazali najstarejši tekmovalci. V kvalifikacijski skupini A je Miha Bubnič dosegel 37., Jaka Završan pa 42. mesto. V kvalifikacijski skupini B pa je Anej Braniselj zaključil na 41.mestu. Bubnič je nadaljeval tekmovanje v last chance race in tam osvojil 33.mesto.

Slovenski tekmovalci so borbeno in s ponosom zastopali Slovenijo in z tekmovanja odnesli veliko novih izkušenj.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji