Medoš znova tretji v Evropi

V Chebu na Češkem je potekalo letošnje evropsko prvenstvo v minimotu, na katerem so nastopili tudi štirje vozniki iz Slovenije. Jani Medoš (AMD Orjaki) in Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) sta nastopila v najmočnejši kategoriji open 50, Enej Logar (ŠKD GAS Vrtejba) med otroci starimi 10 do 12 let in Jaka Gorjan (ŠKD GAS Vrtejba ) med otroci starimi 7 do 10 let.

Že kvalifikacije so nakazale, da se bosta Medoš in Poropat potegovala za mesta na zmagovalnem odru, Poropat je namreč zasedel tretje štartno mesto, Medoš pa po številnih tehničnih okvarah peto. A že v prvi od treh dirk se je vse spremenilo, Poropat je bil namreč udeležen v padcu in tako v cilj zapeljal kot četrti, tik za Medošem. Pravi medsebojni dvoboj med njima so gledalci lahko spremljali v drugi vožnji, ko sta se v boju za tretje mesto večkrat prehitela, dokler ni Medoš ob enem izmed prehitevanj zdrsnil in izgubil stik z Poropatom. Pred zadnjo dirko, ki se je točkovala dvojno, sta bila tako izenačena na tretjem mestu in jasno je bilo, da se bosta med seboj potegovala za uvrstitev na najnižjo stopničko. Medoš je takoj po štartu prehitel Poropata in ko je ta nekaj krogov kasneje še padel, je bilo jasno, da bo Medoš drugo leto zapored osvojil tretje mesto v Evropi. Poropat se je z vztrajnostjo uspel zavihteti na končno četrto mesto.

V  razredu junior od 10 do 12 let je bila konkurenca zelo okrnjena in Enej Logar je bil v vseh treh nastopih drugi. Med otroci 7 do 10 let se je Jaka Gorjan ves čas ukvarjal s tehničnimi težavami in kljub temu da je iz motorja je iztisnil vse kar se je dalo, z nastopom ni bil zadovoljen. 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji