AMTK Ljubljana slovenski prvak med pari

Minuli konec tedna se z dirkama v Krškem in Ljubljani zaključilo letošnje mednarodno pokalno prvenstvo parov v spidveju, v katerem so nastopali vozniki iz sedmih klubov Slovenije, Hrvaške in Češke.


Skupna zmaga je letos po sedmih odpeljanih dirkah šla v češke Pardubice, katerih vozniki so premočno zmagali, saj so imeli pred drugo uvrščenimi vozniki iz AMTK Ljubljana kar 40 točk prednosti. Se pa lahko vozniki iz naše prestolnice kljub temu pohvalijo z zmago na eni od teh dirk ter skupno zmago v slovenski konkurenci, kjer je drugo mesto zasedlo AMD Krško, tretje pa je šlo ST Lendava.

Sobotna dirka v Krškem je postregla z zmago favoriziranega para iz Pardubic, drugo mesto pa si je skoraj sam privozil Jurica Pavlic iz hrvaškega kluba SK Unia Goričan, saj je zbral maksimum 18 točk iz šestih nastopov, njegov kolega Daniel Gappmaier pa jih je dodal zgolj 6. Tretje mesto je pripadlo AMTK Ljubljana, kjer je kraljeval Matic Voldrih pred Maksom Gregoričem, kot rezerva pa je točko dodal tudi novinec Nick Škorja. Domačini iz AMD Krško so vozili pod pričakovanji, saj je še največ točk zbral mladinec Žiga Kovačič (7), medtem, ko sta Denis Štojs (4) in Matic Ivačič (2) razočarala. Skupaj je to zadostovalo zgolj za predzadnje, šesto mesto. S sedmim mestom pa se je moral zadovoljiti Aleksander Čonda, ki je paru iz ST Lendava privozil sam vseh 13 točk, medtem ko njegov partner Dalibor Bot ni zmogel niti ene.

V nedeljo smo v Ljubljani videli še eno zmagoslavje voznikov iz Pardubic, pred okrepljenimi Hrvati iz Goričana in domačim parom iz AMTK Ljubljana. Voldrih in Gregorič sta imeli po odpeljanih 21 vožnjah rednega dela dirke enako število kot voznika iz AMD Krško, zato je bila za zadnjo stopničko potrebna dodatna vožnja. V tej je na veselje domačih gledalcev slavil Matic Voldrih, ki je premagal Denisa Štojsa, ki je tokrat vozil precej bolje kot dan poprej na domačem ovalu.

Na račun pozitivnega odziva tako gledalcev, kot klubov, se bo to prvenstvo predvidoma nadaljevalo tudi v naslednji sezoni, morda še s kakim tujem klubom in dirko več kot v letošnji sezoni.

Iz AMD Krško pa je prišla tudi uradna informacija glede novih terminov dirk, ki so bile prestavljene zaradi slabega vremena. Finalna dirka pokalnega ekipnega tekmovanja med Slovenijo in Slovaško se tako prestavi iz 18. oktobra na 21. september, nov termin za finalno dirko državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške, ki je bila odpovedana 21. aprila, pa se bo organizirala 18. oktobra. Pričetek obeh dirk na stadionu Matije Gubca bo predvidoma ob 15. uri.

Rezultati, Krško:
1. AMK ZP Pardubice 25 točk, 2. SK Unia Goričan 24, 3. AMTK Ljubljana 21 (Matic Voldrih 12, Maks Gregorič 8, Nick Škorja 1), 4. AK Marketa Praga 16, 5. PDK Mšeno 14, 6. AMD Krško 13 (Žiga Kovačič 7, Denis Štojs 4, Matic Ivačič 2), 7. ST Lendava 13 (Aleksander Čonda 13, Dalibor Bot 0).

Rezultati, Ljubljana:
1. AMK ZP Pardubice 26 točk, 2. SK Unia Goričan 21, 3. AMTK Ljubljana 18+3 (Matic Voldrih 11+3, Maks Gregorič 7), 4. AMD Krško 18+2 (Denis Štojs 11+2, Matic Ivačič 7), 5. AK Marketa Praga 16, 6. ST Lendava 15 (Aleksander Čonda 15, Nick Škorja 0), 7. PDK Mšeno 12.

Slovensko prvenstvo parov:
1. AMTK Ljubljana 144 točk, 2. AMD Krško 113, 3. ST Lendava 100

Borut Cvetko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji