Gajser odličen tretji v Braziliji

Brazilija je bila prizorišče predzadnje dirke svetovnega motokros prvenstva v razredih MX GP in MX 2. Tokrat je kot edini Slovenec nastopil Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team), saj je Klemen Gerčar (AMD Brežice) nastop izpustil zaradi poškodbe.

Tekmovalni vikend se za Gajserja ni začel najbolj spodbudno, saj je po sobotni poškodbi potreboval zdravniško pomoč. Navkljub petim šivom na rami, pa je nedeljski nastop začel spodbudno in takoj zavzel mesta tik za najboljšimi. Nekaj časa se je vozil tudi na petem mestu, v cilj pa na koncu zapeljal kot sedmi.

Še precej bolje pa je odpeljal drugo vožnjo. Po prvem krogu je bil sicer še na šestem mestu, v četrtem pa prevzel vodstvo, katerega je ohranil vse do konca in tako osvojil zmago v posamični vožnji. Skupno je tekmovanje zaključil na odličnem tretjem mestu, pred njega sta se uvrstila le Francoza Febvre in Ferrandis. S tem si je sam sebi podaril najlepše darilo za svoj 18 rojstni dan, katerega praznuje dan po dirki.

Pred zadnjo dirko ki bo že prihajajoči konec tedna v Mehiki, se je Gajser utrdil na skupnem petem mestu, katerega ne more več izgubiti, lahko pa, vsaj teoretično, napreduje do tretjega. To je sicer, ob normalnem razpletu dirke, malo verjetno. Bo pa zanimiv boj za naslov prvaka, saj je poškodovani Jeffrey Herlings izpustil zadnje tri dirke in njegova prednost pred zadnjo dirko  znaša le še 23 točk pred Jordijem Tixierjem . V razredu MX GP pa je svetovni prvak že znan, osmič je krono osvojil Italijan Antonio Cairoli.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji