Enduristi uspešni v prvenstvu Alpe Adria

Letošnje prvenstvo Alpe Adria v enduru so sestavljale štiri dvodnevne dirke in sicer v Buzetu (Hrvaška), Beru (Madžarska), Kreševu (BiH) in Košicah (Slovaška). Znova so bili zelo uspešni tudi slovenski tekmovalci, saj so osvojili kar nekaj končnih uvrstitev med zmagovalno trojico.

V skupnem seštevku je uvrščenih 43 tekmovalcev, zmagal pa je Madžar Peter Kasai. Na odlično tretje mesto se je, kljub izpuščenemu enemu nastopu, uvrstil Jaka Seles (MK Fortuna Parlow Ravnjak), med najboljšo deseterico pa so mu izmed slovenskih voznikov družbo delali še David Tepuš (ŠD Pletenka) na 5. in Tomaž Podvratnik (MK Fortuna Parlow Ravnjak) na 10. mestu.

Prav Seles in Podvratnik sta bila najuspešnejša tudi v kategoriji E1, saj je Seles ugnal vse konkurente, medtem ko je Podvratnik osvojil končno drugo mesto.

V razredu E2 je prvak postal Madžar Janos Desi, na drugem mestu pa je med 27 tekmovalci sezono končal Aleš Vrhovc (MK Fortuna Parlow Ravnjak).

Enak dosežek je uspel Davidu Tepušu v razredu E3, tik pod stopničke pa sta se uvrstila Aljoša Gril na četrtem in Gregor Robek (oba MK Divji petelini Šentjernej)na petem mestu. V tem razredu je sicer nastopilo 14 dirkačev.

Med juniorji si končno peto mesto deli Janez Koprivec (MSK Notranjska), pri veteranih pa sta se med najboljše prebila Toni Podobnik (AMD Radovljica) na drugem in Franci Jaklič (MK Fortuna Parlow Ravnjak) na tretjem mestu. Skupaj je bilo uvrščenih 20. voznikov.

Na podlagi dobrih dosežkov je Slovenija v razvrstitvi narodov zasedla končno tretje mesto. Zmagali so Madžari.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji