Gajser drugi v Mehiki

V Mehiki je bila zadnja dirka svetovnega motokros prvenstva razredov MX GP in MX2. Znova je odlično nastopil Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) saj je sezono svetovnega prvenstva zaključil kot zmagovalec zadnje vožnje razreda MX2.

Že v prvi vožnji je bil Gajser tik za najboljšimi, osvojil je drugo mesto. Še bolje pa se je iztekla druga vožnja, katero sicer ni začel povsem v ospredju, a je bil kljub vsemu po prvem krogu že na drugem mestu, krog zatem pa že prevzel vodstvo in prednost le še povečeval in tako še na drugi dirki zapored osvojil zmago v posamični vožnji. Skupni seštevek prve in druge vožnje je pomenil drugo mesto na zadnji dirki, zaostal je le za Francozom Jordijem Tixierjem. Slednji je prav v zadnji vožnji sezone tudi prevzel prvo mesto v skupnem seštevku in tako osvojil naslov svetovnega prvaka. Večji del sezone je bil sicer nepremagljiv Nizozemec Jeffrey Herlings, ki pa se je pred zaključkom sezone poškodoval in tako ostal brez naslova prvaka.

Tudi tokratna dirka razreda MXGP je minila brez poškodovanega Klemna Gerčarja. Slednji je sezono končal na 29,. mestu, osmi naslov svetovnega prvaka pa je že pred zadnjo dirko osvojil Italijan Antonio Cairoli.

Gajserja in Gerčarja, skupaj z Jernejem Irtom zadnji septembrski konec tedna čaka še nastop na dirki svetovnega pokala narodov, dirka bo potekala v Kegumsu (Latvija).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji