Uspešen zaključek prvenstva Alpe Adria v cestnih dirkah

Z dirkama na Slovakiaringu se je zaključilo letošnje državno prvenstvo in prvenstvo Alpe Adria v cestno hitrostnih dirkah.

Na Slovaškem so znova odlično nastopili Slovenski dirkači in se domov vrnili štirimi zmagami in enim drugim mestom, ter enim naslovom podprvaka.

V razredu superstock 1000 je imel Marko Jerman (MD Depala vas) pred zadnjima nastopoma na Slovakiaringu 18 točk zaostanka za Čehom Filo, a se je na Slovaško odpravil odločen, da zavzame prvo mesto. Svoje delo je opravil brezhibno in po drugem kvalifikacijskem času obe dirki končal kot zmagovalec. Navkljub temu pa je v skupnem seštevku zaostal za Čehom, a končna razlika znaša le eno točko. Matej Kraljič (MD Depala vas) je bil v obeh vožnjah deveti, skupno pa med 44 vozniki sezono končal kot 7. Jerman je obenem osvojil tudi naslov državnega prvaka.

V razredu superbike sta bila med kandidati za najvišja mesta Berto Camlek (Bertec racing) in Janez Prosenik (AMD Trebnje). Slednji je prvič osvojil najboljši štartni položaj in ga v prvi vožnji tudi zelo dobro izkoristil, saj je ugnal celotno konkurenco. Slabše se je prva dirka zaključila za Camleka, saj je odstopil. V drugi vožnji je bila zgodba zanj povsem drugačna, v cilj je namreč zapeljal kot prvi, slovenski uspeh pa je z drugim mestom dopolnil Prosenik. V skupnem točkovanju prvenstva je Camlek zasedel četrto, Prosenik, pa peto mesto. Skupaj je uvrščenih 59 voznikov.

V razredu 125 GP je nastopil Gregor Likar (MK Veteran). Po drugem kvalifikacijskem času mu na dirkah ni šlo najbolje in je tako prvi nastop končal kot 7, drugega pa na 8. mestu. V končnem seštevku je med 26 vozniki uvrščen na 11. mesto.
V razredu superstock 600 na zadnji dirki ni bilo nobenega voznika iz Slovenije, v skupnem točkovanju pa je med 55 vozniki Luka Dečko (Bertec racing) osvojil 18. mesto.

V razvrstitvi narodov je Slovenija med 11 državami uvrščena na 5. mesto.

Zadnja dirka prvenstva Alpe Adria za starodobnike bo 28. septembra na Vranskem.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji