Motokros spektakel ob letališču

Letališče pri Slovenj Gradcu je eno lepših športnih letališč pri nas, a tokrat so po zraku leteli motorji in ne samo letala. Junaka dneva sta Aljoša Molnar, ki je slavil kar v obeh prestižnih kategorijah in domačin Toni Mulec, ki je ob podpori prijateljev in družine po dveh letih premora vrnil motokros na Koroško.

Lahko rečemo, da je kar mali čudež, da se je peta dirka pokalnega tekmovanja AMZS v motokrosu odvila v skorajda idealnih vremenskih pogojih. 93 tekmovalcev, se je v 11. kategorijah pomerilo med seboj in gledalcem ponudilo razburljive dirke na odlično pripravljeni progi, kjer prah ni oteževal dirkanja tekmovalcem. Dirko so omogočili tudi pokrovitelji MG ROHR, BSH Nazarje, TKT, GEP Stalekar, Eurocity, Avto Grubelnik, Zavarovalnica Maribor, Acron, Matoles, Dvornik Transport, Metao, Brantech in Radio Laser.

Med juniorji je na 50 kubičnih dirkalnikih z dvojno zmago slavil Jaka Peklaj. Sledili so mu še Jaka Osek, Žiga Grebenc in Lovro Del Cott. Gašper Polajžer v kategoriji MX 65 ni dovolil presenečenj in obakrat prepričljivo zmagal. Z enakim izkupičkom točk pa sta mu sledila še Gal Hauptman in Gal Zupančič. V kategoriji do 85 kubičnih centimetrov je v dominantnem stilu dvakrat zmagala Staša Braniselj pred Matevžem Robek in Žanom Rijavcem. Med amaterji Nik Čekada ni popustil v formi in dvakrat zmagal, medtem ko sta drugo in tretje uvrščena Frenk Konečnik in Tomaž Jernejšek izmenjala drugo in tretje mesto ter dirko končala z enakim številom točk.
Zmaga v najštevilčnejši skupini R3, kjer je nastopilo kar 23 tekmovalcev, je šla v roke Chrisu Sosoliču, drugo in tretje mesto sta osvojila Rok Miklič in Luka Frigelj. Med starejšimi veterani je Alojz Fortuna pokazal odlično formo kljub temu, da je priznal, da je nekoliko pretiraval s treningom v fitnesu in na motorju ter slavil pred Frankom Erzetičem in Cirilom Jerajem. V kategoriji mlajših veteranov je s svojim borbenim slogom vožnje zmago privozil Alojz Vogrinc pred Igorjem Pancarjem (razdelila sta si enako število točk), tretje mesto je zanesljivo osvojil Stanislav Drobne.

Med tistimi tekmovalci, ki se motokrosa lotevajo najbolj resno je v kategoriji 125 R2 zmagal Denis Vačovnik pred Jako Završanom in Žanom Brinovškom. V kategoriji Open R2 je Benjamin Cirinski z drugim mestom in zmago slavil tudi skupno. Drugo mesto je dobil Grega Švelc in tretje Leon Ferš.

V obeh prestižnih razredih smo tokrat dobili pravega junaka, saj je Aljoša Molnar zmagal tako v kategoriji 125 R1 in tudi v Open R1. Z drugim mestom je v šibkejši kategoriji zopet navdušil mladi Jan Pancar, medtem ko je Anej Doplihar svoje tretje mesto trdo prigaral z enim tretjim in enim petim mestom. Umirjeni in uglajeni Molnar je s šibkejšim motorjem nekoliko lažje pobegnil zasledovalcem medtem, ko mu je v močnejši kategoriji močno konkuriral domačin Toni Mulec. Za vznemirjenje sta poskrbela predvsem v drugi vožnji saj sta držala visok tempo, ki je Molnarju zagotovil zmago šele v zadnjih treh krogih. Mulec je sicer dirkal s poškodovano ramo in ni vozil tako agresivno kot smo sicer vajeni od našega edinega specialista za peščene steze, kljub vsemu pa ga to ni potrlo in je z navijaškimi majicami presenetil zbrano množico okrog podija. Tretjega mesta se je razveselil Matjaž Grušovnik, ki si je delil enako število točk s Katancem. Ian Oskar, sicer sin selektorja nogometne reprezentance Slovenije je poletni premor dobro izkoristil in močno napredoval v športu, ki si ga je izbral.

Pokalno tekmovanje AMZS v motokrosu boste lahko naslednjič v živo spremljali 5. oktobra na stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah.

Zaradi težav s pripravo prog je koledar dirk UNIOR MX prvenstva Slovenije in motokros pokalnega tekmovanja Slovenije doživel nekaj sprememb. UNIOR MX prvenstvo Slovenije se bo zaključilo 12.10. v Prilipah (AMD Brežice), dirka bo štela tudi za DP Hrvaške.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji