Prosenik v Le Mansu 16

Pretekli konec tedna je v Le Mansu potekala zadnja dirka svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu. Tokrat je izmed slovenskih voznikov nastopil le Janez Prosenik (AMD Trebnje), ki je nastopal za ekipo Team Flembbo.

Po 24 urah je ekipa, za katero sta nastopila še Italijan Emiliano Belluci in Francoz Laurent Demarey, pred več kot 70 tisoč gledalci, osvojila skupno 16. mesto, v svojem razredu pa so bili 7. Celotna dirka je za ekipo potekala mirno po načrtnih, motor je deloval brezhibno, vozniki so vozili konstantno brez padcev ali zapletov. Manjša nezgoda se je pripetila le dve uri pred koncem, ko se je ravno Proseniku strgala veriga in tako je ekipa morala opraviti dodaten postanek in izgubo krogov. A ekipa si je že prej nabrala nekaj prednosti, tako da ni izgubila nobenega mesta. Med dirko je bilo nekaj dežja, vendar je bilo po večini sončno.
Prvenstvo je ekipa Flembbo končala na skupnem 10. mestu.

Za ekipo YART Igor Jerman tokrat zaradi poškodovanega ramena ni nastopil, je pa ekipa osvojila tretje mesto na dirki in skupno šesto v prvenstvu.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji