Matelič 12., Pivkova brez finala

Med 25. in 29. novembrom je na dirkališču Kartodromo Internacional Lucas Guerrero Chiva v španski Valenciji potekal Rotax Max Grand Final 2014. Tekmovanja se je udeležilo 288 kartistov, prvakov posameznih Rotax tekmovanj iz 57. držav.

Po tridnevnih kvalifikacijskih vožnjah in dirkah se je 34 najboljših v vsaki kategoriji pomerilo v sobotnem velikem finalu. Slovenijo sta zastopala Katja Pivk v kategoriji Junior in Primož Matelič v kategoriji DD2 Masters.

Katja je v prvih dveh dirkah pokazala svojo borbenost in iz 33. mesta prišla na 17. oziroma 23. mesto. V tretji dirki je potem, ko je že prehitela precej sotekmovalcev, v borbi za višjo uvrstitev zapeljala s proge, se vrnila nazaj, a izgubila preveč dragocenega časa. Tako ji je ušla možnost uvrstitve v finale in je končala na 55. mestu.

Primož je že kvalifikacije odlično odpeljal in se uvrstil na 4. mesto. To je bilo dobro izhodišče v nadaljnjih dirkah, kar je izkoristil in z odlično vožnjo dosegel dve drugi in eno tretje mesto. Tako se je direktno uvrstil v finale, kjer je štartal iz četrtega štartnega mesta. Na dežni finalni vožnji je dobro začel dirko, a ga je kasneje prehitelo nekaj sotekmovalcev. Končal je na vseeno odličnem 12. mestu in s tem izenačil najboljšo uvrstitev slovenskih dirkačev na Rotax Max Grand Finalih.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji