Uspešen debi Mihevca v KF

Od četrtka 26. februarja do 1. marca je na dirkališču Adria Karting Raceway potekal WSK Gold Cup, ki se ga je kot edini slovenski karting dirkač udeležil Gašper Mihevc (AK Olimpija), ki je hkrati tudi najmlajši tekmovalec v kategoriji.

To je bila njegova prva dirka v sezoni 2015 in prva dirka v kategoriji KF, v kateri tekmujejo tudi nekateri tovarniški dirkači. Nova kategorija, težave z motorjem, zgrešena taktika in nervoza sta terjali svoj davek v popolnoma ponesrečenih petkovih kvalifikacijah. A Gašper se je uspel zbrati in skoncentrirati za sobotne kvalifikacijske dirke in je že v prvi dirki, kljub kazni 30 sekund zaradi rahlo premaknjenega prednjega odbijača, dosegel 23 mesto.

V drugi kvalifikacijski dirki je dosegel 24 mesto, v tretji pa 17 mesto s poškodovanim kartom in poškodovano desno roko, kot posledico preleta drugega tekmovalca.

Skupno si je s kvalifikacijskimi dirkami priboril 24 štartni položaj za nedeljsko predfinalno dirko v kateri je dosegel 21 mesto, ki ga je ohranil tudi v finalni vožnji. Z doseženim 21 mestom in z njegovo predstavo so bili v njegovi ekipi zelo zadovoljni. Gašperjeve misli in misli celotne ekipe pa so že usmerjene v naslednji dirkaški vikend od 5. do 8. 3. 2015 na WSK Super Masters Series na dirkališči Adria Karting Raceway.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji