Gajser za začetek četrti

Navkljub težavam, s katerimi se je motokrosist Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) ukvarjal z potovanjem proti prizorišču prve letošnje dirke svetovnega prvenstva MX2 v Katarju, je član tovarniške ekipe Honde prvo dirko odlično odpeljal. Osvojil je namreč skupno četrto mesto.

Prvo vožnjo je pričel iz 10 mesta, a hitro napredoval po lestvici in v cilj zapeljal kot četrti. Povsem drugače se je pričela druga vožnja, ko je dirko začel med prvo peterico, a sledila je napaka, zaradi katere je izgubil nekaj mest. Z vztrajnostjo je uspel do konca te druge vožnje napredovati do sedmega mesta, kar je bilo dovolj za skupno četrto mesto. V obeh vožnjah je sicer suvereno zmagal Nizozemec Jefferey Herlings.

Prvenstvo se bo nadaljevalo že konec tega tedna z dirko na Tajskem. Tudi na tej dirki bo Gajser edini slovenski predstavnik, saj bo Klemen Gerčar (AMD Brežice), letos nastopal le na evropskih prizoriščih dirk svetovnega prvenstva razreda MXGP. Gerčarja prva dirka čaka 19 aprila v Pietramurati (Italija).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji