Gajser na Tajskem s polovičnim zadovoljstvom

Na Tajskem je bila druga letošnja dirka svetovnega motokros prvenstva. Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) je že v kvalifikacijah nakazal, da se bo znova boril za mesta na stopničkah, saj je osvojil tretje mesto.

V prvi vožnji je takoj po štartu potrdil, da se namerava boriti za sam vrh, saj je v prvih krogih tesno sledil vodilnemu Nizozemcu Jeffreyu Herlingsu. Kasneje je Herlings prednost malce povečal, Gajser pa vozil na drugem mestu. Tako je bilo vse do polovice dirke, ko je Gajserja najprej prehitel Francoz Dylan Ferrandis, malce kasneje pa še Belgijec Julien Lieber. Gajser je Lieberja za kratek čas sicer znova zamenjam na tretjem mestu, a Belgijec je bil vztrajen in Gajserja prehitel nazaj. A veselje je bilo kratkotrajno, saj je na enem izmed skokov padel, pri tem pa je imel Gajser tudi nekaj sreče, da se mu je uspel izogniti. Do konca dirke sprememb na prvih mestih ni bilo in Gajser se je tako veselil tretjega mesta.

Po prvi vožnji, ki je potekala pri visokih temperaturah in vlagi, so nekateri vozniki zaradi dehidracije poiskali zdravniško pomoč, med njimi je bil tudi član tovarniške ekipe Honda. Gajser je, tako kot še nekateri, prejel infuzijo, kar mu je pomagalo k pripravam na drugo vožnjo. A sledil je hladen tuš, saj vodstvo dirke voznikom, ki so prejeli zdravniško pomoč, preventivno ni dovolil nastopa v drugi vožnji. Gajser je tako ostal brez pomembnih točk v boju za naslov svetovnega prvaka.

Tudi v drugi vožnji je zmagal Herlings, ki tako po dveh dirkah sezone vodi s popolnim izkupičkom. Gajser je dirko na Tajskem zaključil kot enajsti, v skupnem seštevku pa je osmi, za manj kot 20 točkami zaostanka za tretjim mestom.

V razredu MX GP je zmagal Američan Ryan Villopoto, drugi je bil Belgijec Desalle, tretji pa aktualni prvak Cairoli. V skupnem seštevku vodi Desalle.

Naslednja dirka bo 29. marca v Argentini.