Mihevc v finalni dirki 24

Na dirkališču Adria Karting Raceway je od 5. do. 8. marca potekala prva izmed štirih dirk serije WSK Super Masters Series.

Gašper Mihevc (AK Olimpija) se je vse od začetka spopadal s tehničnimi težavami. Na petkovih prostih treningih je imel težave z motorjem, ki je odpovedal, kvalifikacije pa je moral zaradi tehnične napake predčasno zaključiti.

Na sobotnem jutranjem ogrevanju pred kvalifikacijskimi dirkami je prišlo do zloma zadnje osi, tako da je tudi sobotno ogrevanje predčasno končal ob stezi. Kljub vsem tehničnim težavam, se je Gašper z željo po dobrih rezultatih podal v kvalifikacijske dirke in si v soboto s kvalifikacijskimi dirkami »pridirkal« 29. mesto med 41 kartisti v kategoriji KF in s tem 15. štartno mesto v predfinalu A.

V predfinalni dirki je dosegel 16. Mesto in se uvrstil v finale, v katerem je bil 24. mesto. Gašper se z ekipo Baby Race že pripravlja na drugo dirko serije, ki bo od 19. do 22. Marca na dirkališču Interantional Circuit 7 Laghi.

Na žalost pa sta to tekmo zaznamovali tudi dve hudi nesreči v kategoriji mini, kje sta dva tekmovalca zaradi odpadlih sprednjih spojlerjev poletela v zrak in se skupaj s kartom večkrat prevrnila. Eden od tekmovalcev jo je na srečo odnesel z manjšimi udarci, medtem ko se za življenje Francesca Barbere zdravniki v bolnišnici v Padovi še borijo.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji