Milec hiter tudi ob prestopu v višjo kategorijo

Luka Milec (AMD Slovenske Konjice) je po lanski sezoni prestopil v razred 125, ki pomeni vstop v svet odraslega motocrossa. Motorji so veliki, hitri in močni, kar je Luka že pričel spoznavati. A privaja se zelo hitro, kar je dokazal na svojih prvih nastopih, vseeno pa pravi, da ga čaka še veliko dela na moči, da bo lahko konkurenčen vsem voznikom.

Prvo preizkušnjo na Starcrossu v Mantovi v Italiji je začel s tretjim mestom v kvalifikacijah, v katerih je nastopilo 33 voznikov. Na dirki je vozil borbeno, vendar na blatni in zelo težki progi ni vzdržal treh voženj in skupno končal na 14, mestu.

Že teden dni kasneje je nastopil na dirki Winter X trophy v Arco di Trentu in moral je voziti v kategoriji Husqvarna in Kawasaki. Nastop mu je odlično uspel, saj je zmagal med Husqvarnami in bil skupno 2.

8. marca pa je nastopil tudi na prvenstvu Italije v Montevarchiju. V razredu Junior MX 125 je Luka tekmoval med vrstniki in starejšimi do 17 let. Kvalifikacije je odpeljal sanjsko in pustil vse voznike za sabo ter si priboril prvo štartno pozicijo za dirko,

Tudi obe dirki je odpeljal zelo dobro in oba nastopa končal na drugem mestu, kar pa je bilo dovolj za zmago. Tako je postal skupni zmagovalec prve dirke Italijanskega prvenstva cona jug in center. Zelo dobra tehnična proga ter vztrajnost sta bila za Luko izziv, ki ga je opravil z odliko.

Naslednji nastop ga čaka v Sloveniji, na prvi dirki državnega prvenstva, ki je predvidena 6. Aprila na progi Škedenj pri Slovenskih Konjicah.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji