Dobra popotnica Mihevca za La Conco

Na dirkališču v Lonatu so se od 27. do. 29. marca zbrali dirkači na 26 spominskem tekmovanju Trofeo Andrea Margutti v spomin mladega karting voznika, ki je umrl leta 1989 star 14 let. Gašper Mihevc (AK Olimpija) se je dirke udeležil v sklopu priprav na 3 dirko serije Super Masters Series, ki bo od 9. do 12. aprila na dirkališču La Conca.

Čudovita spominska dirka, na kateri so se pomerili dirkači iz 20 držav, se je začela s predstavitvijo dirkačev med katero se je mati pokojnega dirkača vsakemu posebej zahvalila za udeležbo na dirki v spomin njenemu sinu. Ekipa Mihevca se je na tokratni dirki izkazala, saj so uspeli odpraviti težave z motorjem in najti nastavitve, ki ustrezajo Gašperjevi vožnji in zadnji trening pred kvalifikacijami je obetal vrhunski rezultat.

Od kar je CIK-FIA ustavila uporabo novih odbijačev, je na mednarodnih dirkah znova več zaletavanja, in tudi Mihevc je bil v prvi kvalifikacijski dirki žrtev takega namernega naleta voznika za njim. Z zvito šasijo in zvitim volanski drogom je dirkal, dokler mu zaradi udarca ni odpovedal motor. Kljub dobremu dirkanju v drugi kvalifikacijski dirki si ni uspel izboljšati štartnega položaja za nedeljski predfinale, kjer je štartal s 25 mesta. Finalno dirko je končal na 17 mestu, kar je odlična popotnica za naslednjo dirko serije WSK, predvsem zaradi majhne razlike zaostanka na krog za najboljšimi dirkači, katero je uspel v tako kratkem času spustiti celo na 0,7 s.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji