Simon Marčič po tretji etapi na 16. mestu

Mariborčan Simon Marčič se je že spoprijateljil s puščavo, natočil dovolj goriva in tako se je včeraj v cilju lahko veselil 16. mesta na tretji etapi drugega cross-country relija za svetovno prvenstvo FIM Abu Dhabi Desert Challenge. Tretja hitrostna preizkušnja je bila dolga 272 kilometrov, trasa je bila večidel speljana po sipinah Tal Moreeba in po sabkhi, slani puščavski ravnici, ki zaradi svoje zahtevnosti in zahrbtnosti med dirkači ni najbolj priljubljena.

Simona smo uspeli ujeti na servisni točki, kjer nam je povedal: »Zaenkrat sem s svojo vožnjo zadovoljen. Lahko sem vozil dober tempo, bencina mi tokrat ni zmanjkalo, mi je pa zmanjkalo vode, kar očitno pomeni, da mi nekaj na poti mora zmanjkati. Vidim, da sem dobro telesno pripravljen, utrujenost me še ni načela in danes sem prehitel precej tekmovalcev, ki so startali pred mano. To je res moj teren, ni prevelikih hitrosti, vsaj na nepreglednih odsekih ne, temveč lep tempo 70 do 80 kilometrov na uro. Motor je v redu, jaz pa tudi, vesel, da sem zbral dovolj energije za nabiranje sponzorjev, s pomočjo katerih zdaj živim svoje sanje.«

Trteji dan je Marc Coma odvozil odlično taktično vožnjo – na cilj je prišel nekaj minut za Goncalvesom in bo tako jutri štartal kot Goncalvesov zasledovalec. Skupno je Coma še vedno v vodstvu in kot vedno dokazuje, da mu po znanju in izkušnjah ni para, Goncalves se drži na drugem mestu, mladi specialist za sipine Sam Sunderland pa je pripeljal na tretje mesto.