Gajser v Argentini peti

Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) je na tretji dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MX2, dirka je potekala v Argentini osvojil peto mesto. Zmagal je Francoz Dylan Ferrandis, v najmočnejšem razredu pa je slavil Nemec Maximilian Nagi.

Gajser je v prvi vožnji zasedel 12. mesto, v drugi pa se je zavihtel do četrtega mesta. To je bilo dovolj za peto mesto, kar je njegova druga najboljša letošnja uvrstitev.

Naslednja dirka bo 19. aprila v italijanski Pietramurati, kjer bo prvič letos v najmočnejšem MX GP razredu nastopil tudi Klemen Gerčar (AMD Brežice).

Poleg dirk svetovnega prvenstva, bodo v Pietramurati potekale tudi dirke evropskega prvenstva EMX 125 in EMX 250 in tudi v teh razredih bo nastopilo nekaj slovenskih voznikov. To bodo Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), Luka Milec (AMD Slovenske Konjice) in Jaka Završan (AMD Trebnje) v razredu EMX 125, ter Nejc Gajser (Motocross-SKI Gajser team) v razredu EMX 250.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji