Simon Marčič še napreduje

Za Simonom Marčičem je predzadnja etapa Puščavskega izziva z 258-kilometrsko hitrostno preizkušnjo – očitno mu je bila pisana na kožo, saj je z okroglimi sipinami opravil kot 15. najhitrejši.

Danes je v puščavi JZ od Abu Dhabija peklensko vroče, saj se je živo srebro povzpelo na več kot 45 stopinj Celzija. Celo vsega vajeni Marc Coma je v cilju na vprašanje, kako se počuti, odgovoril: »Vroče mi je za umret.«, naš heroj pa je za nekaj sekund omahnil, preden smo mu lahko sploh sporočili veselo novico.

Med motoristi je bil danes najhitrejši Matthias Walkner, varovanec Heinza Kinigadnerja, ki se je v Abu Dhabiju ustavil na poti na moto GP v Katarju. Včeraj je Walkner zgrešil kontrolno točko in tako na reliju izgubil realnejše možnosti za vrhunsko končno uvrstitev. Le 10 sekund za njim je v cilj spet (pametno) pripeljal šampion Marc Coma, ki je znan po svoji mirnosti in večnem nasmešku. Vseskozi odličen na etapah je tudi Pablo Quintanilla, ki je bil danes tretji. KTM tako z naskokom vodi pred Hondo – danes je zaradi mehanične okvare odstopil favorit za zmago Goncalves, KTM-ovo tovarniško verigo pa je presekal šele Barreda Bort na 6. mestu.

Simon Marčič je še povedal, da se je sedaj navadil prepoznavati sipine in si upa dosti bolj pritisniti na plin. Zanj je to prva izkušnja v sipinah, zato je njegov rezultat še toliko boljša novica – očitno je, da ima Mariborčan še ogromno zalog, ki jih bo unovčil na naslednjih relijih.

Jutri tekmovalce čaka zadnja, 5. etapa, katere 235-kilometrska hitrostna preizkušnja se bo končala na startu prve etape, ob pol petih popoldne po lokalnem času pa se bodo dirkači znova zapeljali po stezi dirkališča Yas Marina, kjer bo tudi svečana razglasitev najboljših.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji