ST Lendavi drugo mesto v Šiški

178. dirka v zgodovini ljubljanskega spidveja je pomenila uvod v letošnje mednarodno prvenstvo parov, v katerem nastopajo zasedbe vseh treh slovenskih klubov, ki se merijo z vozniki iz Češke, Slovaške in Hrvaške. Na račun deževja je bila proga izredno težka in zahtevna, zato so se vozniki skupaj z vodstvom dirke na račun varnosti dogovorili, da se dirka po 14. od 21. voženj prekine in obveljajo do takrat odpeljani rezultati. Tako so zadovoljili tudi pravilom, ki pravijo, da morata za regularnost dirke biti odpeljani dve tretjini razpisanih voženj.

Prvo dirko letošnje sezone na naših tleh so tako v svoj prid obrnili vozniki iz Čeških Pardubic, ki so slavili pred parom iz Lendave v zasedbi Aleksander Čonda in Žiga Kovačič (oba po 8 točk), tretje mesto pa je pripadlo paru iz češke prestolnice Prage. AMTK Ljubljana se je morala zadovoljiti s četrtim, AMD Krško pa s petim mestom.

Favorizirana Čeha Tomas Suchanek in Hynek Štichauer iz Pardubic, sta se s Kovačičem in Čondo pomerila že v uvodni vožnji. Ker sta bila Čeha močnejša od obeh naših, Čonda pa je na koncu zabeležil še padec, sta, kot se je izkazalo na koncu že s to dvojno zmago dosegla tudi končno zmagoslavje na tej dirki. Do konca nista klonila proti prav nobeni dvojici, kar pa je uspelo tudi lendavskemu paru in tako sta bili prvi mesti že oddani. Na račun izenačenosti za njima pa je bila za tretje mesto kljub razmeram na ovalu potrebna še dodatna vožnja med najboljšim voznikom AK Marketa Praga ter AMTK Ljubljana. Za domačine, ki so nastopili v zasedbi Jernej Pečnik (0 točk), Maks Gregorič (6) in Nick Škorja (8), je šel v boj za stopničke nekoliko presenetljivo prav slednji, ki je imel od vseh treh še najmanj izkušenj, a kot kaže najboljši dan za dobro predstavo na tokratni dirki. Žal je bil izkušenejši Čeh Michal Škurla boljši od njega in Praga je stopila na najnižjo stopničko.

Peto mesto je pripadlo AMD Krško, za katere je ob veteranu Denisu Štojsu nastopil še Italijan Paco Castagna. Oba sta zbrala po 6 točk. Velja omeniti še krstni nastop Jake Kovačiča na slovenskih tleh. 14 letni član novoustanovljenega kluba KST Brežice in mlajši brat Žige Kovačiča je za hrvaški SK Unia Donji Kraljevec privozil svojo prvo točko.

Naslednja dirka prvenstva parov bo 21. aprila v Pragi, že ta ponedeljek pa nas v Krškem čaka uvodna dirka državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške, ki se bo pričela ob 15. uri.

Borut Cvetko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji