Žagar do prve letošnje zmage

Velikonočni ponedeljek je bil v Krškem tradicionalno v znamenju speedwaya in kot že vrsto let so se tudi tokrat, na uvodni od štirih preizkušenj državnega prvenstva posameznikov, merili vozniki Slovenije in Hrvaške. Za polno startno listo pa so na dirki nastopili še vozniki iz Češke, Italije in Slovaške.

Naš aktualni prvak Matej Žagar se v finalni vožnji ni dal zmesti nasprotnikom, saj je kljub nepopolnemu izkupičku v rednem delu dirke, v odločilni minuti dneva že na startu vse odločil v svoj prid in si z lepo prednostjo privozil prvo letošnjo zmago na domačih tleh. Po taktično uspelem startu in vrhunsko odpeljanem prvem zavoju, se je drugega mesta veselil član ST Lendava Aleksander Čonda, na tretjo stopničko pa je privozil gost iz Češke, Hynek Stichauer. Brez pokala je nekoliko presenetljivo ostal le glavni Žagarjev tekmec, Hrvat Jurica Pavlic, ki do finala ni oddal niti točke.

Za glavnega favorita Žagarja se je dirka pričela nekoliko nenavadno, saj je moral v uvodnih dveh vožnjah priznati premoč najprej Čehu Tomasu Suchanku, nato pa še večnemu rivalu Pavlicu. Za uvrstitev v veliki finale je tako moral po menjavi motorjev tudi peti voznik sveta vložiti nekoliko več truda, kot je verjetno sprva pričakoval.

Na dirki, ki jo je zaznamovalo vreme, saj je bilo kakih 2000 gledalcev priča vsem štirim letnim časom, ni manjkalo prekinitev, še najbolj pa si bomo zapomnili tisto po enajsti vožnji, ki jo je z grdim padcem zaznamoval ljubljanski voznik Matic Voldrih. Vozeč na drugem mestu je zadel v zadnje kolo takrat vodilnega Italijana Paca Castagne, čemur je sledil spektakularen padec. Najprej je z motorjem splezal na ograjo in ko je že kazalo, da bo padel čeznjo, ga je odbilo nazaj in pristal je na progi. Po videnem so se tako tudi njegovi najbližji strinjali, da je bil zlom noge še sreča v nesreči. Žal pa to pomeni prekinitev sezone in to prav na začetku njegove profesionalne poti v angleški premier ligi, ki bi za Voldriha pomenila velik korak naprej v njegovi karieri. Upajmo, da ga kmalu ponovno vidimo na motorju.

Na dirki smo videli tudi premierni nastop dveh voznikov. Komaj 14 letni Jaka Kovačič iz KST Brežice je v dveh nastopih zbral 2 točki, ko je tretjega zaključil s padcem pa se je njegova ekipa kljub temu, da Jaka ni bil poškodovan, odločila, da bo dirko v tistem trenutku raje zaključil. Prvič pa je bil na ovalu pred domačimi gledalci tudi 18 letni Luka Omerzel, ki je na svojem krstnem nastopu zbral vzpodbudne 3 točke. Na tem mestu velja omeniti še 16 letnega Laščana Nicka Škorjo, ki vozi za AMTK Ljubljana, ki je navdušil z borbenimi vožnjami in izrednim obvladovanjem motorja. Na koncu je osvojil sedem točk, prav toliko kot lanski mladinski prvak Žiga Kovačič iz KST Brežice. Slednji je med podmladkom zmagal tudi tokrat, saj je imel z eno zmago po pravilih boljši izkupiček od Škorje.

Druga dirka DP posameznikov bo to soboto ob 17. uri v Petišovcih pri Lendavi.

Borut Cvetko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji