Jerman v Le Mansu 12, Prosenik 35

V Le Mansu je bil pričetek letošnje sezone svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu. Na 24 urni dirki sta nastopila tudi Marko Jerman (MD Depala vas) za ekipo Maco-Racing iz Slovaške, ter Janez Prosenik (AMD Trebnje) za francosko ekipo Flembbo racing.

V 24 urni dirki, sta se ekipi obeh slovenskih dirkačev soočali tudi s težavami, a te so bolje prebrodili pri ekipi Maco racing in dirko končali na skupnem 12. mestu med 59 ekipami. Poleg Jermana sta v ekipi nastopala še Gianluca Vizziello iz Italije in Anthony Dos Santos iz Francije.

Prosenik je za ekipo Flembbo dirko začel in v prvem delu je bila ekipa na 18. mestu. S prvimi težavami so se soočili ob prvi menjavi, ko so izgubili pet mest, več preglavic pa jim je povzročil padec Francoza Laurena, ki je moral nato motor pol ure riniti do boksov, kjer so mehaniki motor popravili in ekipi omogočili nadaljevanje dirke. A smole s tem ni bilo konec, saj j pol ure pred koncem odpovedal menjalnik, kar je pomenilo novo delo za mehanike, ki so tik pred zaključkom le uspeli pripraviti motor za zaključek dirke, katero je ekipa končala na 35. mestu.

Zmagala je ekipa Suzukija v zasedbi Vincent Philippe, Anthony Delhalle, Etienne Masson, ki je v 24 urah prevozila 833 krogov.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji