UNIOR MX prvenstvo Slovenije - V Pakracu zmaga Gajserja

Na prvi dirki UNIOR MX prvenstva Slovenije so se naši najboljši motokrosisti pomerili s hrvaškimi tekmeci, saj je dirka štela tudi za odprto državno prvenstvo Hrvaške. Polne štartne rampe, močna konkurenca in lepo vreme so poskrbeli za odličen začetek domačega prvenstva.

Tim Gajser je pred navdušenim občinstvom potrdil vlogo favorita in zanesljivo zmagal pred tekmeci. A povsem brez težav za našega superzvezdnika svetovnega motokrosa ni šlo in je poskrbel tudi za spektakularen padec, ki pa se je na srečo končal brez poškodb. V drugi vožnji ni puščal presenečenj in z veliko prednostjo zmagal. Na dirki je sicer manjkal Klemen Gerčar, ki je zaradi pokrivanja terminov tekmoval v nemškem odprtem prvenstvu ADAC. Od naših so se v elitni kategoriji MX open izkazali tudi Toni Mulec, Theo Urbas in Ian Oskar Katanec.

Najbolj tesni boji so potekali v kategoriji MX 2, kjer je na koncu slavil Aljoša Molnar, ki je zabeležil tretje mesto v prvi in zmago v drugi vožnji. Med dvotaktnimi stroji v razredu MX 125 je kljub padcu v prvem ovinku prve vožnje Luka Milec prišel na drugo mesto in z zmago v drugi vožnji privozil skupno zmago: enako število točk sta si razdelila z Miho Bubničem ki je v prvo zmagal v drugo pa zasedel zanesljivo drugo mesto.

Med mlajšimi je v razredu MX 50 junior zmagal Žiga Grebenc, v razredu MX 65 Mia Ribić in v razredu MX 85 Z zanesljivima zmagama Gašper Polajžer. Med Veterani nadaljujeta zmagovalno tradicijo Bogomir Gajser (nad 40 let) in Alojzij Fortuna (nad 50 let).

Naslednja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije v motokrosu bo 17. maja v Brežicah.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji