Mausser sedmi v Italiji

Mladi trboveljski motokrosist Maks Mausser (AMD Feroda Celje) je konec tedna zabeležil odličen rezultat na motokros tekmi evropskega prvenstva razreda EMX 85 v Italiji. V drugi vožnji je bil celo tretji, skupno je zasedel sedmo mesto.

Progo v italijanskem kraju Gazzane di Preseglia je v noči na soboto dobro namočilo, vremenska napoved pa je bila slaba tudi za nedeljo, ko je bila po časovnici na sporedu tekma oziroma obe vožnji. Zato so se organizatorji odločili, da v soboto poleg prostih treningov in kvalifikacij izvedejo tudi prvo vožnjo. Start prve vožnje Maksu ni najbolje uspel, je pa zato precej bolje opravil s progo, saj se je iz ozadja prebil na 15. mesto. V nedeljo pa je bila na sporedu druga vožnja, v kateri se je Maksu vse »poklopilo«. Dobro je startal in dobro odpeljal tudi tekmo, se dolgo vozil celo na drugem mestu, na koncu pa končal kot tretji.

Seštevek točk prve in druge vožnje je na koncu pomenil skupno sedmo mesto.

V skupnem seštevku prvenstva je po dveh dirkah na 12. mestu.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji