Gajser peti v Španiji

V Španiji se je nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu za razrede MX GP in MX2.

V razredu MX2 je Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) prvo vožnjo po padcu v začetnem delu dirke na koncu osvojil 11. mesto. Precej bolje mu je šlo v drugem nastopu, katerega sicer prav tako ni pričel najbolje, a vseeno dovolj dobro, da ni izgubil stika z najboljšimi. Iz kroga v krog je napredoval in si prav v zadnjem krogu privozil drugo mesto na dirki. To je bilo dovolj za skupno 5. mesto na dirki, v skupnem seštevku prvenstva pa je po šestih dirkah na četrtem mestu. Vodi še vedno Nizozemec Jeffrey Helings, ki je bil tokrat drugi. Zmago si je v Španiji privozil Švicar Valentin Guillod.

V razredu MX GP si Klemen Gerčar (AMD Brežice) ni uspel privoziti prvih letošnjih točk. Prvo dirko je končal na 24. mestu, v drugi pa je bil za mesto boljši. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli, vodilni v skupnem seštevku pa ostaja Nemec Maximilian Nagl.

Na istem prizorišču je potekala tudi dirka evropskega prvenstva v razredu EMX 125. Edini slovenski predstavnik je bil Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), ki si je tudi privozil prve letošnje točke. Še posebej dobro je odpeljal prvo vožnjo, v kateri je bil nekaj časa tudi med najboljšo deseterico, v cilj pa pripeljal na 11. mestu. Drugi nastop sicer ni bil tako uspešen, a vseeno je z 20. mestom osvojil še eno točko. Skupno je dirko končal kot 18, v prvenstvu pa zaseda 28. mesto.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji