Speedway reprezentanca brez napredovanja

Slovenska speedway reprezentanca je v Landshutu (Nemčija) nastopila na kvalifikacijski dirki ekipnega svetovnega prvenstva., kjer so nastopile še reprezentance Rusije, Nemčije in Italije, napredovanje na zaključni turnir pa je zagotavljala le zmaga.

Zaradi razmočene in posledično nevarne proge, so ekipe Rusije, Slovenije in Italije sprva želele prestavitev dirke, do katere pa ni prišlo.

Na koncu so si napredovanje zagotovili Rusi, zbrali so 40 točk, drugi so bili Nemci s 34 izbranimi točkami in tretji Slovenci, zbrali so 32 točk. Po pričakovanjih je bil najboljši član slovenske ekipe matej Žagar s 17 točkami, Maks Gregorič jih je zabeležil 11, Žiga Kovačič 3 in Aleksander Čonda eno.  Prav nesreča slednjega v drugem nastopu, ki je zanj zaradi bolečin v kolku in lažjega pretresa možganov, pomenil predčasni zaključek tekmovanja, je tudi izločila Slovenijo iz boja za zmago, saj bi bila Slovenija v nasprotnem primeru, po mnenju reprezentančnega selektorja Francija Kalina, povsem konkurenčna tudi za zmago na dirki.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji