V Puli se je pričelo DP supermoto, skuter in minimoto

V nedeljo 10.maja se je na progi Green Garden v Puli začelo državno prvenstvo v panogah skuterjev, minimoto in supermoto.

Državnem prvenstvu in amaterskem tekmovanju v supermotu se je letos pridružil še Bigfoot supermoto.

Na nedeljski dirki, ki je bila vrhunec prireditve, in je štela tidi za pokal Alpe Adria v supermotu so se najbolje odrezali slovenski vozniki, v amaterskem tekmovanju pa je bil neulovljiv 16 letni voznik Sean Pelegrin iz Italije in je tako osvojil prvo mesto za Amatersko tekmovanje Slovenije. Drugi je bil hrvaški voznik Horvat Josip in tretji prav tako hrvat Alex Jakus.

V razredu Bigfoot supermota sta bila na dirki samo dva voznika, ki sta vozila skupaj z vozniki Amaterskega tekmovanja supermota, boljši je bil slovenec Tomaž Jernejšek, ki je premagal hrvata Daliborja Horvata.

V najmočnejši skupini supermota je tudi tokrat ostala zmaga v rokah Tineta Saražina, drugo mesto je zasedel Marko Ukota, tretji pa je bil italijanski voznik Andrea Tull.

Druga dirka Supermota za prvenstvo Alpe Adria torej ni posegla s posebnimi presenečenji, same borbe za uvrstitve pa so nakazale, da bo do konca vladala negotovost in bodo o najvišjih mestih odločitve znane šele na koncu prvenstva.

Med vozniki skuterjev je bil razred zase Alex Ugrin, ki je v prvi vožnji poskrbel za pravo navdušenje med gledalci. V borbi za zmago je namreč najprej padel, izgubil kar nekaj časa, a potem z izrednim tempom prehiteval tekmece. Na koncu mu je za zmago med vsemi zmanjkala ke dobra desetinka, je pa zato slavili v državnem prvebstvu razreda 70. V drugem nastopu je bil boj odločen že v prvem zavoju, saj Ugrin tekmecem ni dovolil ponovnega presenečenja in je tako vodil od štarta do cilja in sezono pričel z maksimalnim izkupičkom točk. Na drugo mesto v prvenstvu Slovenije se je uvrstil povratnik Danijel Računica in na tretje Silvano Mladovan. V pokalnem tekmovanju Skuter Sport je po dveh vožnjah prvo mesto osvojil Tomaž Ahčin, drugi je bil Andrej Ramšak in tretji Andrej Petrovič.

Veliko simpatij in zanimanja gledalcevso bili deležni vozniki minimota, saj na hrvaškem nimajo prvenstva v tej panogi. Mladi slovenski dirkači so jim ponudili dirko na visokem nivoju in napetostjo do samega cilja. Še posebej tesna je bila odločitev druge dirke razreda Otroci 2, v kateri sta Enej Logar in Matija Kavčič ciljno črto prečkala hkrati, merilna tehnika je pokazala do tisočinke enak čas! Zaradi boljše uvrstitve v prvi vožnji je pokal za prvo measto prejel Logar, Kavčič je bil drugi, tretja pa Neli Žajdela, slednja je imela v prvi vožnji tehnične težave.

Vsem je tempo narekoval Jaka Gorjan iz šibkejše kategorije Otroci 1, brez težav je sledil voznikom starejše kategorije otrok in tudi zanesljivo zmagal v razredu Otroci 1. Drugo mesto je osvojil Etien Kantar Božič, tretji pa je bil, po odstopu zaradi tehnične okvare v prvi vožnji, Alex Novak.

V razredu open sta nastopila le Jan in Valter Poropat, pričakovano je bil hitrejši aktualni prvak Jan, kljub težavam z oprijemom gum.

Sezona državnega prvenstva skuterjev in minimota se bo nadaljevala v soboto 23. maja z dirko v Vrtojbi, kjer bodo nastopili tudi vozniki starodobnega motociklizma razreda C1. Prav tako naj bi nastopilo še nekaj voznikov, ki so prvi nastop v Puli izpustilo in pričakovati je, da bodo gledalci znova priča zanimivi dirki.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji