EP motokros Open - Kragelj 4., Urbas 9.

V kraju Cieszyn na Poljskem je bila četrta dirka letošnjega motokros evropskega prvenstva kategorije EMX open. Na dirki sta nastopila Sašo kragelj (AMD Feroda Celje) in Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice).

Celoten konec tedna je na dirki dominiral Češki voznik Michek, saj je bil najhitrejši tako v kvalifikacijah kot tudi v obeh vožnjah. Za visoka mesta se je potegoval tudi Kragelj, ki je z drugim mesto v kvalifikacijah potrdil, da je še vedno v odlični formi, katere mu ni pokvaril niti prisilni nekajdnevni počitek, ki je bil posledica bolezni. Urbas je kvalifikacije med 24 vozniki zaključil na devetem mestu.

V prvi vožnji je Kragelj nastopil malce slabše kot v kvalifikacijah, cilj je prečkal na šestem mestu, v drugi vožnji pa mu je šlo znova bolje. Po tesnem boju s Hrvatom Karasom in Čehom Bartošem, je bil od obeh uspešnejši in osvojil tretje mesto, razlika med omenjeno trojico pa je bila manjša od dveh sekund. Točkovni seštevek obeh voženj pa je Kraglja postavil na nehvaležno četrto mesto, z enakim številom točk, kot sta jih uvrstila tudi tretje in peto uvrščeni voznik.
Urbas je prav tako malce slabše nastopil v prvi vožnji, ko je bil 11, medtem ko je v drugem nastopu svojo uvrstitev izboljšal za dve mesti. Tudi skupno je dirko končal na devetem mestu.

Po štirih dirkah je v skupnem vodstvu Petr Bartoš, Kragelj je z zaostankom 21 točk četrti, Urbas pa je na skupnem devetem mestu.

Naslednja dirka bo 7. junija, ko se bodo motokrosisti razred open za nove evropske točke potegovali na Radizelski progi, kjer bo tako Kragelj, kakor tudi preostali slovenski dirkači, skušal izkoristiti poznavanje domače proge.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji