Jermanu rekord proge, ter 1. in 2. mesto

Na dirkališču Adria raceway v Italiji se je pričalo letošnje prvenstvo Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu, v sklopu katerega poteka tudi državno prvenstvo Slovenije. Za prve točke prvenstva Alpe Adria pa so se pomerili tudi vozniki starodobnega motociklizma.

Prva dirka

Največ slovenskih voznikov, pet, jih je nastopilo v razredu superbike. Marko Jerman (MD Depala vas) je vse od začetka narekoval tempo ostalim konkurentom, ki pa ga niso mogli resneje ogroziti. Tako je Jerman osvojil najboljši čas kvalifikacij in na prvi dirki suvereno zmagal, ob tem pa tudi postavil nov rekord proge. Na tretje mesto se je uvrstil Janez Prosenik (AMD Trebnje), ki je dirko tudi začel s te pozicije. Prva dirka se zanj ni začela po načrtih, saj se je v prvem zavoju zapletel z enim izmed tekmecev, zaradi česar je izgubil tri mesta, katera pa je do konca dirke le uspel nadoknaditi. Na sedmo mesto se je uvrstil Berto Camlek (Bertec racing), Matej Kraljič (AMD Depala vas) je bil 8, novinec Marjan Mencinger (AMD Trebnje) pa je odstopil.

V razredu supersport je nastopil le en slovenski voznik, Ivan Hrženjak (AMD Kranj) je zasedel 6. mesto.

Tudi v razredu Moto 3, ki se sicer ne točkuje za DP, smo imeli enega predstavnika, Gregor Likar (MK Veteran) je bil šesti.

Zalo uspešni so bili na prvi dirki vozniki starodobnega motociklizma. V razredu classic special je bil znova razred zase Albin Štern (AMD Kranj), v razredu oldtimer 500 sta za dvojno zmago poskrbela Boštjan Košnik, ki je zmagal in Milan Špendal (oba AMD Kranj), ki je bil drugi. Na zmagovalni ode pa se je s tretjim mestom uvrstil tudi Darko Škibin (MK Leteči Kranjci) v razredu oldtimer 250.

Druga dirka

Razplet druge dirke razreda superbike se je delno odločil že v kvalifikacijah, v katerih je Jerman grdo padel in sprva ni bil povsem prepričan v nastop na dirki. A po dveh urah počitka je zbral dovolj moči za nastop, ter moral premoč priznati le Avstrijcu Reschu. Prosenik je, po slabšem štartu, drugo dirko končal kot četrti, Camlek je bil šesti, medtem ko je Kraljič odstopil .

Hrženjak je v razredu supersport 600 v cilj zapeljal na sedmem mestu, Likar v razredu moto 3 pa na petem.

Med starodobniki je Štern zanesljivo dobil tudi drugo dirko razreda classic special, enako velja za Košnika v razredu oldtimer 500. Špendal v tej dirki ni bil tako uspešen kot v prvi, osvojil je peto mesto, v primerjavi z prvim nastopom pa je napredoval Škibin, v razredu oldtimer 250 je bil drugi.

Naslednja dirka državnega prvenstva in prvenstva Alpe Adria bo konec maja na dirkališču Panoniaring.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji