Gajser brez nastopa v Angliji

V Angliji se je nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) je znova spadal med favorite za uvrstitev med najboljše, kar je potrdil tudi na prostih treningih in v kvalifikacijah, ko je obakrat osvojil peto mesto. Vsi upi na dober nastop pa so splahneli po padcu na nedeljskem ogrevanju, pri čemer je na Tima padel motor in ga ob tem tudi zadel v glavo. Zaščitna oprema, predvsem čelada, je opravila svoje delo, tako da Tim ni utrpel hujših poškodb, med drugim je tudi sam odkorakal z mesta nesreče. A vodstvo tekmovanje je, na priporočilo zdravnika, Timu prepovedalo nastop na dirki.

Po eno zmago v vsaki vožnji sta si razdelila Nizozemec Herlings in Švicar Guillod, slednji je tudi osvojil skupno zmago na dirki, Herlings pa zadržal vodstvo v skupnem seštevku, v katerem ima kar 92 točk prednosti pred tekmeci. Gajser je po sedmih dirkah v skupnem seštevku na osmem mestu.

V razredu MX GP Klemen Gerčar (AMD Brežice), še vedno ne uspe najti ritma, ki bi si ga želel. Tudi na dirki v Angliji je ostal brez osvojenih točk, je pa klub temu pred nadaljevanjem sezone optimističen.
»Ne glede na rezultate moram ostati osredotočen na dirke, na tehniko. Včasih je težko, a kljub vsemu gledam pozitivno tudi na dirko v Angliji. V obeh vožnjah sem dobro štartal, a mi je nato v prvem krogu obakrat sredi ovinka ugasnil pogonski agregat. Verjetno sem preveč zavrl ali pa je umazanija prišla tja, kamor ne bi smela. Kakor koli, obakrat sem dirko tako dejansko začel iz ozadja in sem se moral prebijati naprej, kar je v tej konkurenci vse prej kot lahko delo. A napredek glede na Španijo je viden, na tem bom delal naprej,« je po dirki povedal Klemen.

Zmagal je Italijan Antonio Cairoli, v skupnem seštevku pa vodi Nemec Nagl, z le 4 točkami zaostanka pa mu sledi Francoz Desalle.
Svetovno prvenstvo se bo nadaljevalo že zadnjo majsko nedeljo z dirko v Franciji. Tam bo prvi v zgodovini slovenskega motokrosa nastopila tudi predstavnica v ženski kategoriji, v boj z najboljšimi voznicami motokrosa na svetu se bo podala 24 letna Klara Sršen, članica AMD Šentvid pri Stični.

V Angliji je istočasno potekalo tudi evropsko prvenstvo in v kategoriji EMX 125 je nastopil Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični). S trinajstim časom v svoji skupini se je Pancar uvrstil neposredno v finale. V prvi dirki je slabše štartal ter se moral iz 29 mesta prebijati naprej, a do točk se ni uspel prebiti, vožnjo je zaključil na 23. V drugi vožnji je imel na štartu še več smole, po prvem krogu je bil tako šele 35, sicer hitro napredoval, a višje kot do 25 mesta ni mogel. Je pa dirko kljub temu zapustil zelo zadovoljen, saj je v svoji prvi sezoni v tej kategoriji, pridobil precej novih izkušenj. Le te bo lahko izkoristil že konec tedna, ko se bodo tudi vozniki evropskega prvenstva pomerili na naslednji dirki v Franciji.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji