V Srbiji tretja dirka Alpe Adria v supermotu

V nedeljo 24. maja so se vozniki supermota, ki tekmujejo za naslov prvaka Alpe Adria prvenstva zbrali na dobro pripravljeni dirki v Srbiji, bolj natančno v Kuli. Samo mestece leži blizu Novega Sada od Ljubljane pa je oddaljeno dobrih 500 kilometrov.

Svojo premoč so spet potrdili slovenski vozniki. Prvo mesto je osvojil Tine Saražin, ki sicer nastopa za Italijo, drugi je bil Anže Mlakar (AMD Domžale), tretje pa je pripadlo Marku Ukoti (ŠKD GAS Vrtejba).

Ukota, ki je v prvi vožnji v zadnjem zavoju presenetil Mlakarja in se odpeljal na drugo mesto, se je po manjši napaki na koncu ciljne ravnine pred začetkom zadnjega kroga v drugi vožnji moral zadovoljiti s tretjim mestom te vožnje, kar mu je v skupni razvrstitvi dneva prineslo 42 točk. Mlakar je do konca druge vožnje uspel zadržati drugo mesto. Osvojil je enako število točk kot ukota, a vseeno slavil kot boljši v drugi vožnji skupno drugo mesto.

Naslednja dirka za prvenstvo Alpe Adria, ki bo štela tudi za Državno prvenstvo Slovenije, bo 23. avgusta na Vranskem.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji