Gajser spet na stopničkah

Osma dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je bila v Franciji in znova je navdušil Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team). Po poškodbi na prejšnji dirki, ko je moral nastop v Angliji izpustiti, je tokrat znova pokazal vse svoje znanje in se uvrstil na zmagovalni oder, zaostal je la za Nizozemcem Jeffreyem Herlingsom.

Že od prvih treningov dalje se je Gajser uvrščal na najvišja mesta, kvalifikacijsko dirko je tako zaključil kot tretji.  V enakem ritmu je pričel tudi prvo dirko in bil prvih pet krogov tretji,  zatem pa eno mesto izgubil in v cilj zapeljal kot četrti. Še bolj je odpeljal drugo vožnjo, saj je vse od štarta in do cilj vozil na drugem mestu. Seštevek točk obeh voženj je bil dovolj za skupno drugo mesto na dirki, v razvrstitvi svetovnega prvenstva pa je po osmih dirkah šesti. Vodi še vedno Herlings.

Klemen Gerčar (AMD Brežice) je tudi na tokratnem nastopu ostal brez uvrstitve med dobitnike točk, v prvi vožnji razreda MX GP je bil 25, v drugi pa 26. Zmagal je domačin Romain Febvre, v skupnem seštevku pa še vedno vodi Nemec Nagl.

Naslednja dirka bo 14. Junija v Maggiori (Italija).

Dirka v Franciji je sicer pomenila še en mejnik v zgodovini slovenskega motokrosa. Prvič smo namreč imeli slovensko motokrosistko v konkurenci ženskega svetovnega prvenstva, a se nastop Klari Sršen (AMD Šentvid pri Stični) ni izšel po željah. Že v prvem krogu prvega treninga se je namreč zaletela z eno izmed tekmic in bila zaradi poškodbe priseljena zaključiti z nastopi na tokratni dirki. Sršenova si želi, da bi nastopila že na naslednji dirki, a je vse odvisno od sanacije poškodbe. Naslednja dirka ženskega svetovnega prvenstva bo sicer 21. junija v Nemčiji.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji