Na Panoniaringu tri tretja mesta

Na Madžarskem dirkališču Panoniaring se je nadaljevalo državno prvenstvo in prvenstvo Alpe Adria v cestno hitrostnem dirkanju.

Največ slovenskih predstavnikov je bilo v razredu superbike, nastopili so Marko Jerman (MD Depala vas), Janez Prosenik (AMD Trebnje), Berto Camlek (MK Bertec racing) in Aleš Kraljič (MD Depala vas). Prvi trije so bili že na prvih kvalifikacijah uvrščeni med najboljšo sedmerico, najuspešnejše je bil z drugim mestom Jerman, medtem ko je bil Kraljič 23.

V prvi dirki so vsi trije izgubili po eno mesto, Jerman je tako za Pojakom Szkopkom zaostal vsega tri desetinke sekunde. Še sekundo in pol več je za Jermanom zaostal Prosenik, medtem ko je bil Camlek osmi, Kraljič pa 23.

Druga dirka se je za Jermana zaradi tehničnih težav zaključila po dveh tretjinah dirke. Na zmagovalnem odru ga je tako 'nadomestil' Prosenik, ki je bil prisiljen dirko na Panoniaringu odpeljati z rezervnim motorjem. Svoj nov motor je namreč povsem razbil že na petkovem prostem treningu, ko je padel pri hitrosti 200 kilometrov na uro. Na srečo, jo je sam odnesel brez poškodb. Prosenkik je v drugi dirki zelo dobro štartal in bil že na drugem mestu, a kasneje ga je prehitel Avstrijec Resch, tako da je osvojil končno tretje mesto. Camlek je bil v tej dirki 20, Kraljič pa je odstopil.

V razredu Moto 3, ki se sicer ne točkuje za državno prvenstvo, je nastopil Gregor Likar (MK Veteran). Likar je prvo dirko zaključil na četrtem mestu, v drugi pa se je povzpel na tretje in tako zaključil bero pokalov za slovenske dirkače.

Naslednja dirka bo 20 in 21 junija na Grobniku, kjer bo istočasno potekalo tudi svetovno prvenstvo prikoličarjev.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji