Prva letošnja dirka pokala Rok

Na dirkališču Adria v Italiji je pretekli konec tedna potekala prva dirka slovenskega pokalnega tekmovanja ROK v kartingu. Slovenski tekmovalci so se pomerili v močni konkurenci voznikov iz drugih držav.

Kategorija Junior Rok, v kateri je nastopala od Slovencev samo Sara Markučič (Jefra racing) je spet navdušila, izredno veliko število tekmovalcev je zelo izenačenih, majhne razlike na merjenju časa, bilo je tudi veliko prehitevanj. Markučičeva je letos res v izredni formi, četudi ji sotekmovalci malce pomagajo, da po štartu izgubi kakšno mesto in nazaduje, ji potem ko se dirka umiri, vedno uspe pridobiti nazaj izgubljeno, potem to obdržati in zaključiti dirko med prvimi. Tako v prefinalni kot tudi v finalni vožnji se je uvrstila med najboljšo deseterico, boljša je bila s šestim mesto v finalu, v predfinalu pa je bila sedma.

Kategorija Super Rok z novimi motorji, ki vračajo karting v čase, ko je bilo kart potrebno na štartu poriniti. Prav tako lahko vozniki med dirko nastavlja uplinjač, kjer pa je meja med uspešno končano dirko ali pa tehnično okvaro, zelo majhna. Na dirki so nastopili tudi trije Slovenci, ki pa se zaradi pozne dobave motorjev niso uspeli privaditi na nov sistem. Najbolje se je odrezal Gašper Iljaž (AMK Rokart), obakrat je bil skupno 17 in najhitrejši od slovenske trojice. V predfinalu je bil Jakob Parkelj (AMK Rokart) 19, v finalu pa 23, medtem ko je Miha Ivačič (AMK Rokart) obakrat osvojil skupno 20. mesto.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji