Gajser v Orehovi vasi do evropske zmage

Na prenovljeni stezi Radizel pri Orehovi vasi je potekala peta letošnja dirka evropskega prvenstva v razredih 65, 85 in open. Zmaga v elitnem razredu EMX open je šla zanesljivo v slovenske roke, saj Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) ni pustil presenečenj in zmagal z ogromno prednostjo.

V obeh vožnjah je odločno povedel takoj s štarta in nato vodstva ni izpustil iz rok ter domače občinstvo navdušil z atraktivno in kot blisk hitro vožnjo. Tim, ki sicer tekmuje na dirkah za svetovno prvenstvo v razredu MX2 in se dirk za evropsko prvenstvo ne udeležuje, je dirko izkoristil za odličen trening.

V najmočnejšem razredu je nastopilo še devet Slovencev. Visoko uvrstitev je pričakoval predvsem Sašo Kragelj (AMD Feroda), sicer domačin in povratnik na motokros steze, a je po smoli, ko mu je v soboto odpovedal glavni motor, po četrtem mestu v prvi vožnji pa je v drugi zaradi padca in udarca v glavo odstopil, osvojil skupno 13. mesto. Zaradi poškodbe je trenutno tudi vprašljivo njegovo nadaljevanje sezone, ki se bo nadaljevala že prihajajoči konec tedna z dirko na Hrvaškem. V skupnem seštevku prvenstva je sicer iz četrtega nazadoval na šesto mesto. Tako je bil drugi najhitrejši Slovenec na dirki Aljoša Molnar (TRK Tajfun), osvojil je peto mesto, v deseterico pa sta se uvrstila še Toni Mulec (MK Slovenj Gradec) na osmem in Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice) na desetem mestu. Vodstvo v skupnem seštevku je s tokratnim tretjim mestom zadržal Čeh Petr Bartoš.

Med najmlajšimi v razredu EMX 65 je zmagal Španec Adria Monne, Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični) je dirko končal na 12. mestu. V skupnem seštevku prvenstva je trenutno 11.

Da Maks Mausser (AMD Feroda) sodi v sam vrh evropske konkurence do 85 kubičnih centimetrov je postalo jasno že na sobotnih treningih, a žal mu je na nedeljski dirki v prvi vožnji ponagajala tehnika in se je moral zadovoljiti z 18. mestom. V drugi vožnji je dirko končal na odličnem 2. mestu, kar je bilo dovolj za končno 8. mesto. Zmagal je francoz Tom Guy. V skupnem seštevku se je Mausser povzpel med deseterico in je pred zadnjo dirko deveti. V kolikor bo ostal med najboljšo deseterico, se bo uvrstil na finale evropskega prvenstva, ki bo sredi julija v Kegumsu (Latvija).

Kljub zelo visokim temperaturam je kar 80 prizadevnih delavcev AMD Orehova vas izpeljalo še eno vrhunsko dirko na stezi, kjer lahko gledalci uživajo ob ogledu atraktivnih dirk v naravnem amfiteatru in tako spremljajo dirkače praktično ves čas.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji