V Ljubljani tretja dirka članskega DP

V soboto se bodo v Ljubljani na stadionu Ilirije v Zg. Šiški od 15. ure naprej (uradni trening 13.00-13.45) pomerili vozniki Slovenije in Hrvaške na tretji letošnji preizkušnji državnega prvenstva posameznikov. Ljubljanski matador Matej Žagar bo tako naskakoval še tretjo zmago letos, glede na to, da sta na minulem Zlatem znaku v Krškem zelo dobro formo prikazala prav njegova največja tekmeca, Hrvat Jurica Pavlic in Aleksander Čonda, pa se lahko nadejamo izvrstnih bojev tudi tokrat.

Štartno listo bodo popestrili vozniki iz Italije, Nemčije in Avstrije, kar bo dober pokazatelj forme naših voznikov tudi na sredi sezone, ko je vsaj iz oči slovenske Avto moto zveze in AMD Krško še posebej pomembna pripravljenost voznikov. Še vedno namreč ni odločeno koga bo doletela čast in priznanje, da bo 12. septembra v Krškem na dirki za VN Slovenije lahko nastopil kot voznik s posebnim povabilom. Prav gotovo pa ni zanemarljivo niti mesto rezerve.

Na domači stezi tako precej pričakujemo od Maksa Gregoriča, ki še letos vsaj v DP ni pokazal vsega kar zna, mnogi pa ponovno stavijo tudi na mlada Jako Kovačiča ter Nicka Škorjo, nekdanjega motokrosista, ki obema v speedwayu napovedujemo še lepo prihodnost.

O voznikih glavne vožnje dneva, velikega finala, kjer se odloča o stopničkah, pa bo verjetno vse znano šele po 19. vožnji, ko se nam obeta dvoboj Pavlica in Žagarja, ki bosta tako za napetost dirke skrbela praktično vse do konca.

Po polovici prvenstva v skupnem točkovanju pričakovano vodi Žagar s 30 točkami, sledijo pa mu Čonda (27), Kovačič Žiga (20), Denis Štojs (19) in Maks Gregorič s 17.

Borut Cvetko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji