Gajser do druge zmage na SP

Maggiora v Italiji je gostila deveto dirko svetovnega prvenstva razredov MX GP in MX2. Dirka bo znova ostala v nepozabnem spominu za slovenski motokros, Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) je namreč osvojil drugo zmago v karieri v razredu MX2.

Na zelo razmočenem terenu je Gajser znova pokazal vse svoje znanje in ponovno od samega začetka odkrito napadal mesta na zmagovalnem odru. Kvalifikacijsko dirko je tako končal na četrtek mestu, kar je pomenilo dobro izhodišče za obe dirki. Prvo je začel zelo dobro in takoj prevzel tretje mesto, katerega ni izpustil vse do konca. Podobno je bilo tudi v drugi vožnji, s to razliko, da je že na štartu pridobil še eno mesto in ga zadržal vse do cilja. Za zmagovalcem te vožnje, vodilnim v skupnem seštevku prvenstva, Nizozemcem Herlingsom, je zaostal manj kot dve sekundi. Seštevek obeh voženj pa je šel v prid Gajserju, saj je zbral največ točk in tako osvojil še drugo letošnjo zmago na dirkah svetovnega prvenstva. V skupni razvrstitvi je Gajser napredoval na peto mesto, za drugo uvrščenim pa ima vsega osem točk zaostanka.

V razredu MX GP sta tokrat nastopila dva slovenska voznika, poleg Klemna Gerčarja (AMD Brežice), še Matevž Irt (AMD Sitar racing). Tokrat sta se oba uvrstila med dobitnike točk, v skupnem seštevku dirke je bil Irt, kateremu je bil to prvi nastop v razredu MX GP, 16, Gerčar pa je bil 17. Prvo vožnjo je sicer bolje odpeljal Gerčar, bil nekaj krogov tudi na 14 mestu, v cilj pa zapeljal kot 17, mesto pred Irtom. Slednji je bolje nastopil v drugi vožnji, ko je bil prva dva kroga 12, do cilja pa izgubil tri mesta in bil 15. Tokrat je mesto za njim zaostal Gerčar.

Naslednja dirka bo že konec tega tedna v Nemčiji.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji