Pancar in Irt uspešna v evropskem prvenstvu

Motokrosisti so se za točke evropskega prvenstva pretekli vikend pomerili na dirkah v Maggiori (Italija) in Jastrebarsko (Hrvaška). V Maggiori sta v konkurenci 24 voznikov razreda EMX 125 nastopila Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in Luka Milec (AMD Slovenske Konjice).

Oba sta zelo dobro odpeljala že kvalifikacije, saj je bil Pancar v svoji skupini 7, še mesto bolje pa se je uvrstil Milec v svoji skupini. Prvo vožnjo je Pancar v prvem delu vozil na osmem mestu, sledila je napaka in izguba štirih mest, do cilja pa je uspel prehiteti še nekaj tekmecev in osvojiti deseto mesto. Med dobitnike točk se je v tej vožnji uvrstil tudi Milec, bil je 17.

Pancar je v drugem nastopu svojo uvrstitev še izboljšal, po dobrem štartu, ko je bil že tretji, je v prvem klancu zapeljal v globoko blato, sicer izgubil nekaj mest, a vožnjo zaključil kot osmi. Skupno je dirko končal na 9 mestu, kar je Pancarjev največji uspeh v tej kategoriji. Milec v drugem nastopu ni bil tako uspešen. Prvi del je sicer vozil na 17 mestu, zatem pa nazadoval na 34. Do konca je sicer tri mesta še pridobil, a med dobitnike točk se ni uspel uvrstiti. Kljub temu je tudi Milec dokazal, da se lahko uvršča med dobitnike točk.

V konkurenci razreda EMX Open tokrat ni bilo Saša Kraglja (AMD Feroda Celje), ki je letošjno sezono po padcu na dirki na Radizelu, že zaključil. Vseeno pa smo imeli Slovenci voznika, ki se je boril za sam vrh. To je bil Peter Irt (AMD Sitar racing), ki je obe vožnji končal na drugem mestu in bil tudi skupno drugi na dirki. Zmagal je Čeh Martin Michek, ki se je pred zadnjo dirko , ta bo v Belorusiji, vodilnemu rojaku Bartošu, približal le na šest točk zaostanka. Med deseterico se je na Hrvaškem uvrstil tudi Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), ki je osvojil sedmo mesto. Pred zadnjo dirko je Kragelj na skupnem sedmem mestu, Urbas pa je deveti.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji