Na Grobniku za točke SP in Alpe Adria

Predzadnji junijski vikend je bil Grobnik na Hrvaškem v znamenju motociklističnih dirk za svetovno prvenstvo, prvenstvo Alpe Adria in državno prvenstvo Slovenije.

Za točke svetovnega prvenstva so se potegovali vozniki prikoličarjev, med deseterico nastopajočih sta bila tudi dva slovenska voznika, Milan Špendal (AMD Kranj) s francoskim sovoznikom Freddyjem Lelubezom in Janez Remše (Remše racing), z angleškim sovoznikom Jamiejem Biggsem. Kvalifikacije je bolje opravil Špendal, bil je sedmi, tik za njim se je uvrstil Remše. V prvi dirki sta v cilju uvrstitvi zamenjali, Remše je uspel prehiteti Špendala in še enega tekmece, ter se uvrstiti na šesto mesto, tik pred Špendala. V drugi dirki je bil uspešnejši Špendal, osvojil je sedmo mesto, Remše pa je bil osmi. V obeh dirkah je zmagala posadka Tim Reeves – Gregory Cluze.

V konkurenci prvenstva Alpe Adria, kjer so nastopali dirkači z motorji brez prikolic, je na treningih blestel predvsem Marko Jerman (AMD Depala vas), saj je postavil najboljši čas kroga na Grobniku v zgodovini. A čas 1:27,676 ne bo zapisan kot nov rekord proge, saj je bil dosežen na kvalifikacijah. Jerman je tudi dirko razreda superbike zaključil na prvem mestu, a po dirki prejel kazen 20 sekund zaradi nedovoljenega dela mehanikov po izteku za to predvidenega časa. Kljub temu je osvojil drugo mesto, prehitel ga je le Berto Camlek (MK Bertec racing). Janez Prosenik (AMD Trebnje) je osvojil skupno 9. Mesto, v razvrstitvi državnega prvenstva pa je bil tretji. Matej Kraljič je bil skupno 12 in 4 v DP, Marjan Mencinger (AMD Trebnje) pa 25 (5). V drugi dirki je Jerman ponovno osvojil drugo mesto, zaostal je za Avstrijcem Reschem. Kot četrti je v cilj pripeljal Prosenik (2 v DP), Kraljič je bil 17 (3) in Mencinger 26 (4).

V razredu supersport 600 je po nekajletnem premoru nastopil Boštjan Pintar (Inotherm racing) in takoj pokazal, da še ni pozabil dirkati. Skupno je bil na prvi dirki drugi, ter ob tem najhitrejši v razvrstitvi slovenskega prvenstva. Ivan Hrženjak (AMD Kranj) je bil v prvi dirki 5, v drugi pa sedmi. Ob odsotnosti Pintarja se je v drugi dirki veselil tudi zmage za DP.

Gregor Likar (MK Veteran) je nastop na prvi dirki razreda Moto 3 izpustil, v drugi pa se je uvrstil med dobitnike pokalov, bil je tretji.

Za točke prvenstva Alpe Adria so se potegovali tudi vozniki starodobnega motociklizma. Albin Štern (AMD Krajn) je bil nepremagljiv v razredu classic special, saj je zmagal v obeh dirkah. Enako velja za Darka Škibina (MK Leteči Kranjci), ki je konkurente premagal v obeh dirkah razreda oldtimer 250. Nastopila sta še Miha Sluga (AMK Rokart), ki je bil v razredu classic 500 dvakrat peti, Franc Pintar (AMD Kranj) pa je po odstopu v prvi dirki razreda classic 750, nastop v drugi dirki izpustil.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji