Špendal in Remše uspešna na Madžarskem

Četrta dirka svetovnega prvenstva prikoličarjev je potekala na Madžarskem dirkališču Pannoniaring. Za vse tekmovalce popolna neznanka, saj tukaj še nikoli ni potekala dirka prikoličarjev. V petkovem enournem prostem treningu so večinoma vsi spoznavali nove linije steze, edino Milan Špendal z začasnim vrhunskim sovoznikom Petrom Hillom, sta odvozila samo en krog in s težavo sklopke končala trening. Čez noč so mehaniki zamenjali sklopko in motor je na sobotnih kvalifikacijah deloval po pričakovanjih tako da sta zasedla 10 startno pozicijo. Posadka Janez Remše - Stuart Ramsey je bila osma.

Sobotna sprint dirka je bila dolga 10 krogov in boj za zmago je potekal vse do konca. Zmagala je posadka Reeves – Cluze, Remše-Ramsey sta privozila 8. Mesto, Špendal-Hill pa 9.

Nedeljska dirka je bila dolga 15, že začetek pa je bil zaradi dežja, ki je pričel padati tik pred dirko, zalo razburljiv. Vodstvo je razglasilo dežno dirko in vsa moštva so menjale gume, dirka pa se je pričela v začela v močnem nalivu. Odličen start je uspel posadki Remše-Ramsey, v prvi zavoj sta pripeljala kot 4., nekaj mest za njima pa še Špendal-Hill.

Po nekaj krogih sta Špendal in Hill ujela tempo in v rahlem dežju in iz kroga v krog pridobivala mesta ter se že borila za tretje mesto s še dvema posadkama. Na polovici dirkališča je pričelo močneje deževat in v ostrem desnem zavoju sta izgubila stik s podlago in odneslo ju je iz proge. Po hitri reakciji Hilla, kateri je porinil dirkalnik nazaj na stezo, nista izgubila nobenega mesta, ter sta na koncu osvojila 'le' odlično 5 mesto! Špendalova je po dirki povedal: ''Našla sva ritem in odlično poskrbela za nastavitev motorja in vzmetenja. Iz kroga v krog sva pridobivala mesta, tako da tretje mesto je bilo le nekaj metrov oddaljeno. Mi je pa močnejši dež na odseku proge zameglil pogled in takoj sem spoznal da sva prehitra za zavoju. Ampak bilo je že prepozno. Ponudila se mi je velika priložnost tudi za stopničke, ampak kljub temu sem izredno zadovoljen'' je bil vidno nasmejan Milan.

Tudi Remše in Ramsey sta bila uspešna, saj sta se po boju za šesto mesto otresla zasledovalcev in končala na, tudi za njiju odličnem, 6. mestu.

Zmaga pa je v teh razmerah prepričljivo pripadala Angleško Francoskem paru Reeves/Cluze, sledila sta jim Finca Pavarinta/Kainulainen in tretja sta postala Nizozemca Streuer/Koerts.

Foto in tekst
Primož Valenčič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji