Mausser v finale mladinskega EP

Zadnjo junijsko nedeljo Konec tedna je bila na Portugalskem, v mestu Fernao Joanes zadnja tekma evropskega motokros prvenstva v razredu MX85. Na dolgo pot do prizorišča se je odpravil tudi slovenski tekmovalec Maks Mausser (AMD Feroda). Njegova želja je bila narediti čimboljši rezultat, predvsem pa ostati med prvo deseterico v skupni razvrstitvi evropskega prvenstva, saj to pomeni možnost udeležbe v finalu, ki bo v Latviji.

Cilj je izpolnil, osvojil je 6. mesto, pridobil 28 novih točk in tako tudi v skupni razvrstitvi prvenstva pridobil dve mesti ter končal na 7. mestu. Prva vožnja Maksu sicer ni uspela po načrtih. Po dobrem startu je bil četrti, a je na skoku padel, zdrsnil po lestvici navzdol, potem pa se počasi prebijal naprej in uspel končati na 9. mestu. V drugi vožnji večje napake ni bilo, tekmo je končal peti, skupno pa torej osvojil 6. mesto.

Pogoji tekmovanja na Portugalskem so bili odlični, organizator je peščeno progo dobro pripravil, tisto, kar je bilo najtežje, pa je bila vročina, temperature so se gibale okoli 35 stopinj.

Finalna dirka mladinskega evropskega prvenstva bo 12. julija v Latviji, pravico nastopa pa ima najboljših 10 voznikov in vsake od štirih evropskih con.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji