Motokrosisti nastopili na mladinskem SP

V Španskem El Molarju je potekalo letošnje svetovno prvenstvo v motokrosu za mladince v razredih 85 in 125.

V razredu 85 je med 50 vozniki kot edini slovenski dirkač nastopil Maks Mausser (AMD Feroda Celje). Mausser se je s 36 časom kvalifikacij uvrstil neposredno v finalno dirko, kjer je prvi nastop zaključil tik za dobitniki točk, bil je 21. Malce slabše je opravil drugi nastop, saj je v cilj pripeljal na 25 mestu. Brez osvojenih točk je tako osvojil skupno 26 mesto.

Več slovenskih predstavnikov, trije, je bilo v razredu 125. Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in Luka Milec (AMD Slovenske Konjice) sta se brez težav uvrstila v finale, to pa ni uspelo Mihi Bubniču (AMD Beli Kamen), ki je 'last chance' dirko končal kot 15, v finale pa so se prebili le prvi štirje. Milec je kvalifikacije v svoji skupini končal z enajstim osvojenim časom, Pancar, ki je imel kar nekaj težav z uplinjačem, pa je bil v svoji skupini sedmi. V konkurenci 40 voznikov, ki so nastopili v obeh finalnih vožnjah, je prvo bolje odpeljal Pancar, uvrstil se je na 14 mesto, medtem ko je moral Milec zaradi tehnične okvare nastop predčasno zaključiti. V drugi vožnji sta se oba uvrstila med dobitnike točk, Milec je bil 19, Pancar pa 20. Skupno je Pancar letošnji nastop na svetovnem prvenstvu zaključil na 17, Milec pa na 24 mestu. Naslov svetovnega prvaka razreda 125 je osvojil Francoz Maxime Renaux, medtem ko je novi svetovni prvak razreda 85 Nizozemec Raivo Dankers.

Aleš Zajec, vodja slovenske ekipe je po nastopu povedal: »Z nastopom sem zadovoljen, saj so vozniki dokazali, da so lahko konkurenčni tudi tujim tekmovalcem, od katerih imajo nekateri tudi že podporo tovarniških ekip in posledično na voljo precej več sredstev kot tudi boljšo tehniko. Svoje so dodale tudi visoke temperature, ki so nas spremljale na dirki v Španiji. Mogoče bi lahko tako Pancar kot Milec svoji uvrstitvi še nekoliko izboljšala, rezerva je bila predvsem pri štartih v obeh vožnjah. A navkljub temu velja vsem naših fantom čestitati«.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji