Po dirki na Češkem Gajser še vedno drugi

Motokrosist Tim Gajser je dirko svetovnega prvenstva razreda MX2, ki je bila v Loketu na Češkem končal na desetem mestu. Kljub temu je zadržal skupno drugo mesto, ob tem pa zmanjšal zaostanek za vodilnim Nizozemcem Herlingsom, ki se je znova poškodoval, na 24 točk.

Gajser je v prvi dirki po padcu ostal brez točk, v drugi pa lep del dirke vodil, v cilj pa privozil kot drugi. To je zadostovalo za skupno deseto mesto. Zmagal je Švicar Valentin Guillod, ki ima sedaj enko število točk kot Gajser. V skupni razvrstitvi sicer še vodi Herlings, a naj bi zaradi poškodbe že zaključil z letošnjo sezono, v kateri je imel še pred nekaj dirkami še 100 točk prednosti. Boj za naslov prvaka je torej povsem odprt, lepe možnosti za končno zmagoslavje pa ima tako tudi Gajser.

V razredu MX GP je Klemen Gerčar prvo vožnjo zaključil na 22, drugo pa na 18 mestu. V obeh vožnjah je zmagal Francoz Romain Febvre, ki tudi vodi v skupni razvrstitvi. Gerčar je 36. z 12 točkami.

Prvenstvo se bo nadaljevalo že konec tega tedna v Belgiji.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji