Gajser ostaja drugi, Gerčar znova do točk

Motokrosisti svetovnega prvenstva MXGP in MX2 so sezono minuli vikend nadaljevali v Belgiji. Tim Gajser je na 14. letošnji dirki v razredu MX2 osvojil šesto mesto, Klemen Gerčar je bil v razredu MXGP osemnajsti.

Vodilni dirkači v razredu MX2 so v točkovnem seštevku tesno skupaj in med glavnimi kandidati za naslov svetovnega prvaka je tudi Tim Gajser. Vendar mu zahtevna peščena proga v Lommelu še ni dopustila, da bi si privozil nekaj prednosti, s čimer bi Belgijo zapustil kot vodilni dirkač v razredu MX2.

Že v sobotnih kvalifikacijah Gajserju ni šlo po željah, osvojil je enajsto mesto. Tudi na dirki ni najbolje startal, a mu je vseeno uspelo pridobiti nekaj mest in s tem prehiteti nekaj glavnih tekmecev. Prvo vožnjo je končal na petem mestu, v drugi je bil sedmi. Skupno je osvojil šesto mesto in novih 30 točk ter ostal na drugem mestu, vendar za novim vodilnim, Latvijcem Paulsom Jonassom zaostaja vsega štiri točke. Veliki zmagovalec dirke je postal Britanec Max Anstie, drugi je bil Jonass, tretji pa Bolgar Petar Petrov.

Klemen Gerčar je v razredu MXGP je v obeh vožnjah osvojil točke za osemnajsto mesto, osemnajsti je bil tudi v končni razvrstitvi. Zmagal je Britanec Shaun Simpson, drugi je bil Francoz Gautier Paulin, na tretje mesto se je uvrstil Francoz Romain Febvre.

Dirkače čaka krajši premor, naslednja dirka za svetovno prvenstvo bo 23. avgusta v italijanski Mantovi.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji