Slovenci solidni na EP v Pomposi

Italijanska Pomposa je bila pretekli vikend prizorišče prve od dveh dirk evropskega prvenstva v minimotu, kjer smo imeli Slovenci štiri predstavnike.

V razredu Junior A sta tekmovala Alex Novak in Etien Kantar Božič. Novak je bil skupno sedmi. Tekmovanje je začel z devetim mestom, v zadnjih dveh vožnjah pa mu je šlo bolje in je v obeh osvojil šesto mesto. Božič je bil skupno štirinajsti, potem ko je v posameznih vožnjah zasedel dvanajsto in trinajsto mesto, v drugi vožnji pa je imel obilico smole in je padel.

Dirka Eneja Logarja, tekmoval je v razredu Junior B, je bila zaznamovana z nehvaležno štirico. Četrti je bil tako v vseh posamičnih vožnjah, kot tudi v skupnem seštevku tekmovanja.

Jan Poropat je tekmoval v odprtem razredu. V prvi vožnji je žal odstopil, v preostalih vožnjah pa je obakrat ciljno črto prečkal peti, kar mu je prineslo skupno osmo mesto. V vseh razredih so se zmage veselili domači predstavniki.

Naslednja dirka za evropsko prvenstvo bo med 12. in 14. avgustom v Assnu na Nizozemskem.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji